Στουρνάρας: Τις επόμενες 10 ημέρες θα έχουν λυθεί τα προβλήματα της αγοράς από τα capital controls

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0


Τη διαβεβαίωση ότι τις επόμενες 10 ημέρες θα έχουν λυθεί τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στην αγορά λόγω των περιορισμών που επιβάλουν τα capital controls έδωσε ο διοικητής της τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας μετά τη συνάντηση που είχε με τους θεσμικούς εκπροσώπους της αγοράς. Προανήγγειλε τη σύνταξη ενός "οδικού χάρτη" «για το πώς θα προχωρήσουμε από εδώ και στο εξής».
 
Τα πράγματα εξελίσσονται αρκετά ικανοποιητικά δήλωσε ο κ. Στουρνάρας μετά τη συνάντηση.
 
«Σήμερα έγινε μια πολύ χρήσιμη σύσκεψη, όπου παρείχαμε στοιχεία για το τι ακριβώς έχει γίνει μέχρι σήμερα, ποιος είναι ο αριθμός των εγκρίσεων σε σχέση με τον αριθμό των αιτημάτων. Κυρίως όμως αποφασίσαμε να βάλουμε ένα χάρτη μπροστά μας για το πώς θα προχωρήσουμε από δω και στο εξής.
 
Είδαμε ποια είναι τα θέματα που οι φορείς έθεσαν και εμείς θα δούμε τώρα τις τράπεζες, το πως τα θέματα θα λυθούνε σε εύλογο χρονικό διάστημα. Τα πράγματα εξελίσσονται αρκετά ικανοποιητικά. Τις επόμενες δέκα μέρες θα λύσουμε τα προβλήματα που είχαν δημιουργηθεί. Σήμερα είμαστε ήδη από πλευράς εγκρίσεων, πολύ κοντά στις μηνιαίες εισαγωγές, που η ελληνική οικονομία έκανε προ της επιβολής των Capital Controls. Άρα σε συνολικό επίπεδο δεν απέχουμε πολύ από το πώς λειτουργούσε η οικονομία πριν από τα capital controls.»

Περισσότερες ειδήσεις εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)