11 σημάδια που αποδεικνύουν ότι είστε φυσιολογικοί και όχι κακοί γονείς

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0

Όταν γίνεται κανείς για πρώτη φορά γονιός, έχει στο μυαλό του κάποια συγκεκριμένα «ιδανικά» για το πώς πρέπει να μεγαλώσει το παιδί του. Στη συνέχεια, βέβαια, έρχεται η... πραγματικότητα (ή ένα δεύτερο παιδί) και οι γονείς αρχίζουν να κάνουν πράγματα που δεν είχαν ποτέ φανταστεί. Στο στάδιο αυτό υπάρχουν δύο δρόμοι: Να νιώσει κανείς χάλια, πιστεύοντας πως είναι απαράδεκτος γονιός, ή να σταματήσει να νιώθει χάλια, γιατί... όλα αυτά που σας κάνουν κακούς γονείς, είναι όλα αυτά που σας κάνουν και απόλυτα φυσιολογικούς γονείς, όπως είμαστε όλοι μας! Καλώς ήρθατε στο κλαμπ!

Προσποιήστε ότι το αγαπημένο παιχνίδι των παιδιών έχει χαλάσει

Μπορείτε να νιώσετε όσες ενοχές θέλετε, αλλά μη μας πείτε ότι δεν ηρεμήσατε όταν βγάλατε επιτέλους τις μπαταρίες από το ενοχλητικό παιχνίδι-σκυλάκι που γάβγιζε όλη την ώρα! Λέγεται: επιβίωση.

Τρώτε τα γλυκά των παιδιών

Αυτό είναι στο πλαίσιο της ιεροτελεστίας: Τόσα κάνετε για τα παιδιά σας καθημερινά. Αξίζει και σε εσάς ένα γλυκό!

Τρώτε και τις σοκολάτες τους

Καλέ, καλό τους κάνετε! Τα παιδιά δεν κάνει να τρώνε πολλές σοκολάτες!

Αφήνετε τα παιδιά σας να βλέπουν για αρκετή ώρα τηλεόραση

Ενίοτε τους βάζετε και δύο παιδικές ταινίες back-to-back, για ένα ολόκληρο απόγευμα, γιατί... όλοι χρειαζόμαστε 2-3 ώρες για να κάνουμε κάτι που πρέπει να γίνει χωρίς τα παιδιά να τρέχουν αριστερά-δεξιά φωνάζοντας, είτε αυτό σημαίνει σιδέρωμα είτε απλά ένας καλός μεσημεριανός ύπνος για εσάς, δίπλα τους, στον καναπέ.

Λέτε ψέματα για κάποιο υλικό χειροτεχνίας που χάθηκε, γιατί δεν αντέχετε άλλο να καθαρίζετε

Οι περισσότερες μαμάδες έχουν πει κάποια στιγμή στις κόρες τους ότι χάθηκε το βαζάκι με το γκλίτερ, γιατί... αρκετά πια με το γκλίτερ παντού!

Έχετε δώσει στο παιδί κατεψυγμένες ψαροκροκέτες για μεσημεριανό

Όλοι οι φυσιολογικοί γονείς, κάποια στιγμή δεν είχαν χρόνο να μαγειρέψουν κάτι πιο υγιεινό! Μη μου πείτε ότι εσείς, ως παιδιά, δεν την είχατε «βγάλει» κάμποσες φορές με στραπατσάδα για μεσημεριανό! Ε, δεν πάθατε και τίποτα!

Κρατάτε το «καλό» γλυκό για όταν το παιδί πάει για ύπνο

Γιατί θέλετε να το φάτε εσείς. Τόσο απλά. Όταν μεγαλώσει μπορεί να κάνει και εκείνο το ίδιο με τα δικά του παιδιά!

Δεν σφουγγαρίζετε ή βάζετε σκούπα κάθε μέρα

Ναι, το παιδί περπατά συνέχεια ξυπόλυτο και το μωρό μπουσουλά στο πάτωμα, όμως απλά δεν έχετε κουράγιο να καθαρίζετε το πάτωμα κάθε μέρα, και να είστε σίγουρες ότι αυτό ισχύει για τις περισσότερες μαμάδες.

Ξεχνάτε να βουρτσίσετε τα δόντια του παιδιού

Εντάξει, αυτό είναι κάτι που δεν θέλετε να συμβαίνει συχνά γιατί ποιος γονιός θέλει το παιδί του να χρειάζεται σφραγίσματα από τα 4 χρόνια του; Όμως, πραγματικά, το παιδί δεν θα πάθει κάτι αν ένα βράδυ δεν βουρτσίσει τα δόντια του.

Δεν κάνετε μπάνιο το παιδί σας κάθε μέρα

Τα περισσότερα βιβλία συνιστούν να καθιερώσετε μια βραδινή ρουτίνα για το παιδί, προκειμένου να πηγαίνει πιο εύκολα για ύπνο, η οποία θα περιλαμβάνει οπωσδήποτε ένα χαλαρωτικό μπάνιο πριν το τελευταίο του γάλα. Όταν είστε τρομερά κουρασμένοι, όμως, για να κάνετε μπάνιο το παιδί, σας πλημμυρίζουν οι ενοχές. Λοιπόν, μάθετε, ότι είναι αμέτρητοι οι γονείς που δεν κάνουν μπάνιο τα παιδιά τους κάθε μέρα. Και μάθετε, επίσης, ότι είναι λίγο πιο ευτυχισμένοι από τους υπόλοιπους!

Γεμίζετε τα μακαρόνια τους με τυρί και το γάλα τους με κακάο προκειμένου να φάνε

Γιατί κάποια στιγμή το παιδί πρέπει να πιεί γάλα και να φάει κανονικό φαγητό. Και, σε τελική ανάλυση, ο κάθε γονιός κάνει αυτό που «πιάνει»!
Αν κάνετε κάποια από τα παραπάνω και νιώθετε ενοχές γι'αυτά, χαλαρώστε. Δεν έχετε κανέναν λόγο να νιώθετε την παραμικρή ενοχή. Αν πάλι διαβάζετε τα παραπάνω και είστε έτοιμοι να σχολιάσετε «ποιος κακός γονιός τα κάνει αυτά;», απλά περιμένετε: Το κακό κάρμα θα σας επιστραφεί. Πιθανότατα στη μορφή του επόμενου παιδιού σας.

Περισσότερα θέματα για γονείς εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)