Πώς να γίνεις καλύτερος μαθητής! 11 μυστικά που θα σε κάνουν άριστο στο σχολείο!

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0
Σχολειό, για κάποιους σημαίνει η χαρά του να μαθαίνεις και για κάποιους ο εφιάλτης της βαρεμάρας, γεμάτος με κοπάνες. Βέβαια σε όποια κατηγορία και αν ανήκετε υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να ακολουθείτε πάντα αν θέλετε να είστε άριστοι στο σχολειό. 
Δείτε την παρακάτω λίστα και ξεκινήστε να εφαρμόζετε σιγά σιγά αυτές τις μεθόδους για να δείτε τους βαθμούς σας να ανεβαίνουν.

1. Να κάθεστε στο πρώτο θρανίο. Πρώτη και καλύτερη τακτική. Τους έχετε όλους από πίσω σας και δεν αποσπάστε από αυτά που λέει ο καθηγητής, ενώ ταυτόχρονα τα απομνημονεύετε καλύτερα. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι οι δάσκαλοι βάζουν τους άτακτους μαθητές στο πρώτο θρανίο.
2. Να διαβάζετε σε ήσυχο χώρο. Αν υπάρχει βιβλιοθήκη ακόμα καλύτερα, εναλλακτικά στη φύση και σε καθαρό αέρα για να οξυγονώνεται και ο εγκέφαλος καλύτερα.
3. Να φέρεστε στην εκπαίδευση σας σαν να είναι η δουλειά σας. Μπορεί να μην βγάζετε λεφτά από το σχολειό, αλλά προς το παρόν πρέπει να αρκεστείτε στο χαρτζιλίκι σας και να σκέφτεστε πως η σκληρή δουλειά τώρα, θα σας δώσει αργότερα τις σωστές βάσεις για να δουλέψετε και να ανταμειφθείτε καλά.

4. Να μην χάνετε ούτε ένα μάθημα ποτέ και να μην αργείτε στο μάθημα. Εξαιρείται βέβαια η περίοδος αρρώστιας.
5. Να αναρωτιέστε και να ρωτάτε για τα πάντα, να συμμετέχετε όσο πιο πολύ μπορείτε στην τάξη. Ταυτόχρονα πρέπει να αφομοιώνετε επίσης και τις ερωτήσεις που κάνουν οι συμμαθητές σας.

6. Να θυμάστε ότι το μυαλό λειτουργεί καλύτερα όταν τρώτε καλά, κάνετε γυμναστική και κοιμάστε καλά. Τρία είναι τα συστατικά και χωρίς αυτά η ζωή σας είτε είναι στο σχολειό είτε όταν πια έχετε μεγαλώσει δεν λειτουργεί καλά.
7. Να κρατάτε πάντα σημειώσεις και να τις οργανώνετε. Σημαντικό επίσης να κάνετε επαλήθευση σε αυτά που έχετε γράψει. Έτσι δείχνετε ότι ενδιαφέρεστε και επίσης τα θυμάστε καλύτερα όταν τα γράφετε

8. Ό,τι σας λένε οι καθηγητές να το διαβάζετε. Επίσης μια ωραία ιδέα είναι να διαβάζετε σε γκρουπάκια με τους συμμαθητές σας, ώστε να κάνετε ερωτήσεις μεταξύ σας πάνω στην ύλη.
9. Πριν τις εξετάσεις καλύτερα να κοιμηθείτε πλήρως και να διαβάσετε το πρωί παρά να το ξενυχτήσετε διαβάζοντας και να πάτε στο σχολειό να γράψετε και να κοιμάστε όρθιοι.

10. Να φέρεστε στους δασκάλους σας με σεβασμό και ευγένεια για να σας εκτιμάνε. Είναι οι καλύτεροι φίλοι που μπορείτε να έχετε μέσα σε ένα σχολειό και θα σας βοηθήσουν όσο κανένας άλλος. Σε κάποιες περιπτώσεις βέβαια υπάρχουν και κάποιοι καθηγητές που δεν δείχνουν να ενδιαφέρονται και πολύ. Σε αυτή την περίπτωση να κάνετε ό,τι μπορείτε για να πλησιάσετε τον καθηγητή και να απορροφήσετε όσο πιο πολλές γνώσεις μπορείτε. Εναλλακτικά να συμβουλευτείτε κάποιον άλλον με τις ίδιες γνώσεις που είναι πιο πιθανόν να σας βοηθήσει. 


11. Όσο πιο σύντομα κάνετε τα μαθήματα σας, τόσο το καλύτερο. Να ελέγχετε δύο έως και τρεις φορές αυτά που έχετε κάνει για να μην κάνετε κανένα λάθος.
Περισσότερες εκπαιδευτικές συμβουλές εδώ.


Πηγή: http://www.pwsna.com/2015/07/pws-tha-ginete-kaliteros-mathitis.html

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)