7 συμβουλές για μια ξέγνοιαστη μέρα στη παραλία με το παιδί σας!

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0
Το καλοκαίρι είναι αγαπημένη εποχή όλων και κυρίως των παιδιών. Ανέμελες στιγμές, παραλία, θάλασσα, ήλιος, παιχνίδι, διακοπές… Από την άλλη όμως μια φαινομενικά απλή απόδραση στην παραλία με τα παιδιά  μπορεί να ενέχει διάφορους κινδύνους…
110862639
Αυτές είναι 7 συμβουλές που πρέπει να ακολουθήσετε προκειμένου να έχετε το κεφάλι σας… ήσυχο!

1)Αποφεύγουμε να πάμε στην παραλία μεταξύ 11:00 με 16:00 γιατί κατά τη διάρκεια  αυτών των ωρών η περιεκτικότητα της ηλιακής ακτινοβολίας σε υπεριώδεις ακτίνες είναι μεγαλύτερη.
2) Τα παιχνίδια στην άμμο, κουβαδάκια, φτυαράκια , πύργοι και ότι άλλο κάνουν τα πιτσιρίκια στην παραλία είναι καλό να γίνονται στη σκιά ή κάτω από την ομπρέλα.
3) Το καπέλο είναι απαραίτητο για τα παιδιά. Πρέπει να είναι επίσης ελαφρύ και βαμβακερό.
4) Το παιδί πρέπει  όταν παίζει στην  παραλία να φοράει μπλουζάκι με πυκνή ύφανση. Υπάρχουν στην αγορά ρούχα-μαγιό, μπλουζάκια και σορτσάκια-  με προστασία έναντι στις ακτίνες UV, που προσφέρουν δείκτη προστασίας 40 ή και περισσότερο ακόμα και αν βραχούν.
5) Έχουμε πάντα μαζί μας ομπρέλα ή οπωσδήποτε υπάρχει στην παραλία που πηγαίνουμε.
6) Ακόμα όμως και αν έχουμε βρει σκιερό μέρος, δεν πρέπει να περνάμε πολλές ώρες στην παραλία, γιατί οι ακτίνες UV ανακλώνται στις επιφάνειες όπως το νερό, τα βότσαλα ή η άμμος.
7) Και φυσικά δεν ξεχνάμε ποτέ το αντηλιακό! Οι κανόνες είναι ίδιοι για παιδιά και ενήλικες: Αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας,  τόσο από τις ακτίνες UVB όσο και από τις UVA. Απλώνουμε προσεκτικά σε όλο το σώμα του παιδιού και στο πρόσωπο, τουλάχιστον μισή ώρα πριν εκτεθεί στον ήλιο. Προσοχή, δεν χρησιμοποιούμε τα περσινά αντηλιακά!

Περισσότερα θέματα για το καλοκαίρι εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)