Τσίπρας: Στόχος ο συμβιβασμός

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0


Στο Προεδρικό Μέγαρο μετέβη στις 20.50 το βράδυ της Τετάρτης ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ενημέρωσε για περίπου 40 λεπτά τον ΠτΔ Προκόπη Παυλόπουλο για τις τελευταίες εξελίξεις μετά και τη χθεσινή Σύνοδο Κορυφής.

Ο κ. Τσίπρας ενημερώνοντας τον Προκόπη Παυλόπουλο ανέφερε μεταξύ άλλων: «Κινούμαστε στα πλαίσια της εθνικής γραμμής που χαράξαμε στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών που έγινε υπό την προεδρία σας. Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε επίσης ότι κατατέθηκε το αίτημα προς τον Ευρωπαϊκό μηχανισμό Στήριξης (ESM) και υπογράμμισε ότι στόχος είναι η επίτευξη συμβιβασμού. Ο συμβιβασμός αυτό, όπως είπε, προϋποθέτει από ελληνικής πλευράς αξιόπιστα μέτρα και από ευρωπαϊκής πλευράς επαρκή χρηματοδότηση για το μεσοπρόθεσμο διάστημα και σαφείς δεσμεύσεις για το χρέος.

Από τη μεριά του ο Προκόπης Παυλόπουλος είπε ότι η Ελλάδα αναπόσπαστο μέρος της ΕΕ και της Ευρωζώνης ενώ επικαλέστηκε τις δηλώσεις του Γάλλου πρωθυπουργού Μάνουελ Βαλς ότι η ελληνική πρόταση προς τον ESM είναι ισορροπημένη. Αυτό είναι ένα καλό σημάδι για την εξέλιξη της διαπραγμάτευσης, φέρεται να εκτίμησε.


video platformvideo managementvideo solutionsvideo player 



O πρωθυπουργός συναντήθηκε επίσης στο Μέγαρο Μαξίμου με τον επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρο Θεοδωράκη και θα τον ενημερώσει για τις εξελίξεις.



Ο Αλέξης Τσίπρας θα έχει στη συνέχεια, για τον ίδιο λόγο, τηλεφωνική επικοινωνία με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά.

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος της ΝΔ Ευάγγελος Μεϊμαράκης έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν θα παραστεί σε κατ' ιδίαν συνάντηση με τον πρωθυπουργό, αλλά μόνο σε συμβούλιο πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.


Περισσότερες ειδήσεις εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)