Ντράγκι: Ζωντανές μέχρι την Κυριακή οι ελληνικές τράπεζες

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0
Ντράγκι: Ζωντανές μέχρι την Κυριακή οι ελληνικές τράπεζες

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι διαβεβαίωσε τους ηγέτες των κρατών μελών της ευρωζώνης ότι ο θεσμός θα κάνει ότι είναι αναγκαίο ώστε οι ελληνικές τράπεζες να παραμείνουν επαρκώς χρηματοδοτημένες έως τουλάχιστον τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ την Κυριακή, στην οποία θα επιδιωχθεί η σύναψη μιας συμφωνίας για ένα νέο πρόγραμμα στήριξης της ελληνικής οικονομίας, δήλωσε η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ.

Το ίδιο είπε και ο Φρ. Ολάντ σχετικά με τις ελληνικές τράπεζες, πράγμα που σημαίνει ότι ο Μ. Ντράγκι δεν θα τραβήξει την πρίζα στην αυριανή τηλεδιάσκεψη και δεν θα κουρέψει τα ενέχυρα, ούτε θα κόψει εντελώς τον ELA.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) θα μπορούσε να στηρίξει τις ελληνικές τράπεζες, εφόσον υπάρξει στο τραπέζι ένα προσχέδιο συμφωνίας, επισημαίνουν γαλλικές τραπεζικές πηγές, τις οποίες επικαλείται το Bloomberg.

Πιο συγκεκριμένα, Γάλλοι αξιωματούχοι τονίζουν ότι η ΕΚΤ θα μπορούσε να συνεχίσει να στηρίζει τις ελληνικές τράπεζες, εφόσον βρίσκεται σε εξέλιξη η επεξεργασίας ενός νέου προγράμματος βοήθειας.

Παράλληλα, οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι το πρόγραμμα – γέφυρα, για την κάλυψη των βραχυπρόθεσμων χρηματοδοτικών αναγκών της χώρας, καθίσταται εφικτό, μόνο εφόσον καταρτιστεί ένα πλήρες πρόγραμμα βοήθειας.

Σημειώνεται ότι σήμερα, Τετάρτη, η ΕΚΤ θα συνεδριάσει εκ νέου, προκειμένου να αναθεωρήσει το ύψος του Έκτακτου Μηχανισμού Ρευστότητας προς τις ελληνικές τράπεζες, το οποίο παραμένει παγωμένο στα 89 δισ. ευρώ.

Περισσότερες ειδήσεις εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)