Αυστηρό μήνυμα Τσίπρα για τη «θεσμική δυσαρμονία» της Ζωής Κωνσταντοπούλου

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0

Παρά το θετικό έως και... ειδυλλιακό κλίμα που η Πρόεδρος της Βουλής θέλησε να μεταδώσει.

ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

«Θεσμική δυσαρμονία» θεωρεί το Μέγαρο Μαξίμου τις διαφοροποιήσεις της Προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου, από κεντρικές κυβερνητικές επιλογές. Παρά το θετικό έως και... ειδυλλιακό κλίμα που η ίδια η κ. Κωνσταντοπούλου θέλησε να μεταδώσει ως κυρίαρχο στη συνάντησή της με τον πρωθυπουργό, στενοί συνεργάτες του κ. Τσίπρα αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός τής εξέφρασε τον προβληματισμό του για την επιλογή της να διαφοροποιείται «από την συλλογική κατεύθυνση της κυβέρνησης και της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας που την στηρίζει».

Παρά τα όσα είπε η Πρόεδρος της Βουλής από το Μέγαρο Μαξίμου έδωσαν άλλη εικόνα και ο κ. Τσίπρας προειδοποίησε την κυρία Κωνσταντοπούλου ότι με τις επιλογές της προκαλείται θεσμική δυσαρμονία ανάμεσα στις κυβερνητικές επιλογές και στην τακτική της προεδρίας της Βουλής.

Η δυσαρέσκεια του κ. Τσίπρα για τους χειρισμούς και τη στάση της Προέδρου της Βουλής στις ψηφοφορίες για τα προαπαιτούμενα στη Βουλή κατέστη σαφής και κατά την ομιλία του τα ξημερώματα στη Βουλή, ενώ παρά το γεγονός ότι το Μαξίμου λέει ότι «η συνάντηση έγινε σε κλίμα ειλικρίνειας και συντροφικότητας», είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχουν «σύννεφα» στις σχέσεις με την Πρόεδρο της Βουλής ενώ η σαφής αναφορά σε «θεσμική δυσαρμονία» αφήνει ανοιχτό κάθε ενδεχόμενο για επόμενες κινήσεις.

Το Μέγαρο Μαξίμου απηύθυνε χθες αυστηρό μήνυμα στην κ. Κωνσταντοπούλου ότι πλέον προκαλεί προβλήματα που δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά.

Τα δύο «όχι» της κ. Κωνσταντοπούλου στις ψηφοφορίες για τα προαπαιτούμενα επιδείνωσαν περαιτέρω το κλίμα και υπήρξε μεγάλη δυσαρέσκεια για τα περί πραξικοπήματος που έλεγε ξανά και ξανά. Πάντως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να καταθέσει πρόταση μομφής εναντίον της, ωστόσο  η στήριξη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος προς την κ. Κωνσταντοπούλου δεν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη. 

Κατά την αποχώρησή της από το Μέγαρο Μαξίμου η κ. Κωνσταντοπούλου δήλωσε ότι: «Είχαμε μια ειλικρινή και εις βάθος συζήτηση με τον πρωθυπουργό για όλες τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών αλλά και για τις θεσμικές πρωτοβουλίες που επιβάλλεται να αναληφθούν και από πλευράς κοινοβουλίου και θεσμικών εκπροσωπήσεων σε σχέση με την προστασία εκείνων που αποτελούν αδιαπραγμάτευτα δικαιώματα του λαού μας και τη θωράκιση της δημοκρατίας που δοκιμάζεται σκληρά στην Ευρώπη με θύμα την Ελλάδα, την κυβέρνηση και το λαό».

Αναφερόμενη στη σχέση της με τον πρωθυπουργό είπε ότι «τους συνδέει σχέση συντροφικότητας, ειλικρίνειας και η κοινή διάθεση και δέσμευση να διαφυλάξουν τα δίκαια του λαού, την προοπτική του τόπου και τη συνοχή της Αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ που κάποιοι θα ήθελαν να δουν να διαρρηγνύεται».

Η Πρόεδρος της Βουλής τόνισε επίσης ότι είναι αδιαπραγμάτευτη η υπηρέτηση των συμφερόντων του λαού προσθέτοντας ότι είναι σημαντικό να υπάρχει ειλικρίνεια και αμεσότητα.

Πάντως, ο πρωθυπουργός και η πρόεδρος της Βουλής συναντήθηκαν εκ νέου το βράδυ της Πέμπτης στην εκδήλωση για την πτώση της δικτατορίας στο πάρκο Ελευθερίας (πρώην ΕΑΤ-ΕΣΑ). Ο κ. Τσίπρας χαιρέτησε θερμά την κα Κωνσταντοπούλου, όπως και τον πατέρα της και πρώην αρχηγό του Συνασπισμού, Νίκο Κωνσταντόπουλο, ενώ έστειλε το μήνυμα ότι ο δημοκρατικός πατριωτισμός είναι σήμερα οδηγός στους αγώνες του λαού προκειμένου «να επιστρέψει στον τόπο μας η κυριαρχία που χάσαμε εξ αιτίας αυτής της μεγάλης οικονομικής κρίσης».

Περισσότερες ειδήσεις εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)