Τι προβλέπει η εγκύκλιος για τις προσλήψεις των αναπληρωτών

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0


Σε αγώνα δρόμου έχει επιδοθεί η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας , προκειμένου να εξασφαλίσει τα κονδύλια για τις προσλήψεις μόνιμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών, οι οποίοι θα καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες των δημόσιων σχολείων τη νέα σχολική χρονιά.
Όμως αυτή τη στιγμή είναι σχεδόν όλα στον αέρα όσον αφορά στις προσλήψεις, ενώ πάνω από 60.000 αναπληρωτές  περιμένουν με αγωνία τα «νέα» από το υπουργείο Παιδείας. Πάντως όσον αφορά στις προσλήψεις των αναπληρωτών, σύμφωνα με πληροφορίες του «ΕΘΝΟΥΣ», τις επόμενες μέρες θα εκδοθεί η σχετική εγκύκλιος η οποία θα έχει δύο αλλαγές:
Θα αναγνωρισθεί η προϋπηρεσία των αναπληρωτών από το 2012 και μετά, ενώ η προϋπηρεσία για τα έτη 2010 – 2012 δεν θα αναγνωρίζεται. Όσον αφορά στη μοριοδότηση για το 2012 – 2015 θα μετρά διπλάσια για τα δυσπρόσιτα σχολεία, μόνο για τη συγκεκριμένη περίοδο.
Για όσους πήραν πτυχίο κατά την ίδια εξεταστική περίοδο θα προτάσσεται ο βαθμός του πτυχίου και όχι η ημερομηνία κτήσης του (αυτό αφορά κυρίως τους πίνακες μηδενικής προϋπηρεσίας).
Στην εγκύκλιο θα παραμείνει η διάταξη που προβλέπει τον αποκλεισμό για δύο έτη από τους πίνακες όσων εκπαιδευτικών για προσωπικούς, οικογενειακούς και άλλους λόγους αρνήθηκαν να αναλάβουν υπηρεσία.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της εφημερίδας, κατά τα λοιπά η εγκύκλιος δεν θα έχει αλλαγές από την περσινή, η οποία είχε εκδοθεί από τον πρώην υπουργό Ανδρέα Λοβέρδο. Αυτό όμως αναμένεται να προκαλέσει πολλές αντιδράσεις, καθώς οι αναπληρωτές είχαν πάρει τη διαβεβαίωση από την νέα κυβέρνηση ότι θα αναγνωρισθεί συνολικά η προϋπηρεσία τους, για το διάστημα 2010 – 2015, κάτι που όμως δεν έχει πολλές πιθανότητες να γίνει, αφού το υπουργείο Παιδείας είχε εντάξει τη σχετική τροποποίηση στο Πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία, το οποίο όμως δεν φαίνεται να συζητηθεί άμεσα από τη Βουλή, παρά το γεγονός ότι κατατέθηκε χτες στη γραμματεία της Κυβέρνησης.
Το τοπίο σχετικά με τη λειτουργία των σχολεία τον ερχόμενο Σεπτέμβριο ακόμη είναι εξαιρετικά θολό με δεδομένο ότι δεν γνωρίζουμε αν θα γίνουν μόνιμες προσλήψεις δασκάλων και καθηγητών και πόσες, καθώς έχουν ανακύψει ζητήματα με τη νέα συμφωνία που υπέγραψε η χώρας με τους πιστωτές.
Επίσης δεν γνωρίζουμε αν τελικά θα εξασφαλισθούν τα κονδύλια (τα οποία προέρχονται κυρίως από το ΕΣΠΑ) για την πρόσληψη περίπου 25.000 αναπληρωτών που είναι απαραίτητοι ώστε να λειτουργήσουν ομαλά τα σχολεία από τη νέα χρονιά.

Περισσότερα εκπαιδευτικά νέα εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)