«Μια από τα ίδια με την Ελλάδα» λένε οι δανειστές

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0
ΝΤΕΛΙΑ ΒΕΛΚΟΥΛΕΣΚΟΥ

Με προβλήματα ξεκίνησαν οι συζητήσεις για την ολοκλήρωση μιας νέας συμφωνίας, μετά τα εμπόδια που έβαλε η ελληνική κυβέρνηση στις κινήσεις των διαπραγματευτών στην Αθήνα, αναγκάζοντας τους να αναβάλουν την έλευση τους, σχολιάζουν σε σημερινό τους άρθρο οι Financial Times.

Ο Αλέξης Τσίπρας, επισημαίνεται στο δημοσίευμα, συμφώνησε την περασμένη εβδομάδα να ομαλοποιήσει πλήρως τις συνομιλίες με τους πιστωτές στην ελληνική πρωτεύουσα ύστερα από μήνες που δεν δεχόταν την παρουσία τους.

Υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι των θεσμών, που εποπτεύουν την ελληνική διάσωση, ανέφεραν στην έγκριτη εφημερίδα ότι η ελληνική κυβέρνηση ζήτησε να υπάρξουν περιορισμοί για τους διαπραγματευτές, όπως με ποιους μπορούν να συναντηθούν και ποια θέματα θα συζητηθούν.

Δύο εξ αυτών επισήμαναν  ότι η ελληνική πλευρά επέμεινε οι εκπρόσωποι των δανειστών να σταματήσουν να χρησιμοποιούν το ξενοδοχείο Χίλτον ως βάση, προτείνοντας αντίθετα ξενοδοχεία που είναι αρκετά μακριά από τα κυβερνητικά κτίρια στην πρωτεύουσα. «Είναι βασικά μια από τα ίδια» είπε ανώτατος αξιωματούχος. «Δεν θέλουν να εμπλακούν με την τρόικα».

Περισσότερες ειδήσεις εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)