Εικοσάχρονος ο δράστης της επίθεσης στη Σουρούτς της Τουρκίας

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0
ΣΟΥΡΟΥΤΣ

Οι τουρκικές αρχές ταυτοποίησαν επίσημα έναν νεαρό 20χρονο Τούρκο ως το δράστη της επίθεσης αυτοκτονίας στη Σουρούτς, στα σύνορα με την Τουρκία, που αποδίδεται στο Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) και προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 32 ανθρώπων.

«Επιβεβαιώνουμε στη βάση των γενετικών αναλύσεων που έχουν γίνει πως ο δράστης της επίθεσης είναι ένας άνδρας 20 ετών από την Αντιγιαμάν (νοτιοανατολική Τουρκία)», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ένας Τούρκος αξιωματούχος υπό τον όρο της ανωνυμίας.

Ο νεαρός άνδρας, που τα αρχικά του είναι Σ. Α. Α., είχε ενταχθεί στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος μόλις πριν από δύο μήνες, ανέφερε σήμερα ο τουρκικός Τύπος.

Σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές ανατινάχθηκε προχθές το μεσημέρι στον κήπο του πολιτιστικού κέντρου της Σουρούτς εν μέσω μία ομάδας νεαρών υποστηρικτών της κουρδικής υπόθεσης που ήθελαν να συμμετάσχουν στην ανοικοδόμηση του Κομπάνι.

Μόλις μερικές ώρες μετά την επίθεση ο ισλαμοσυντηρητικός πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου απέδωσε την ευθύνη για την επίθεση αυτή στο τζιχαντιστικό κίνημα, που έχει καταλάβει εδώ και ένα χρόνο μεγάλα τμήματα του ιρακινού και του συριακού εδάφους.

Σύμφωνα με τον Τύπο, οι τουρκικές αρχές ερευνούν πιθανές διασυνδέσεις ανάμεσα στη φονική επίθεση στη Σουρούτς και στην επίθεση που προκάλεσε τέσσερις θανάτους και δεκάδες τραυματισμούς στη διάρκεια μίας δημόσιας συγκέντρωσης του κυριότερου κουρδικού κόμματος της Τουρκίας στις 5 Ιουνίου στο Ντιαγιαρμπακίρ (νοτιοανατολικά), δύο ημέρες πριν από τη διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών.

Η εφημερίδα Hurriyet ανέφερε σήμερα πως ο εκρηκτικός μηχανισμός ήταν ο ίδιος και στις δύο περιπτώσεις και πως οι δύο δράστες των επιθέσεων αυτών είχαν ενταχθεί ταυτόχρονα στις τάξεις των τζιχαντιστών.

Περισσότερες ειδήσεις εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)