Τα παιδιά νιώθουν ασήμαντα όταν οι γονείς είναι εθισμένοι στο κινητό

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0
Για τις ανάγκες της μελέτης της AVG Technologies συμμετείχαν περισσότερα από 6.000 παιδιά, ηλικίας από 8 έως 13 ετών, από την Βραζιλία, την Αυστραλία, τον Καναδά, τη Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία, την Τσεχία και τις Η.Π.Α. Από αυτήν, οι επιστήμονες συμπέραναν ότι το 32% των παιδιών νιώθει ασήμαντο όταν οι γονείς του αποσπώνται διαρκώς από τα κινητά τους τηλέφωνα. Τα παιδιά, μάλιστα, είπαν ότι νιώθουν ότι πρέπει να ανταγωνιστούν με την τεχνολογία για να κερδίσουν την προσοχή των γονιών τους και 28% των γονιών συμφωνεί με αυτή την παρατήρηση, καθώς συνειδητοποιεί ότι δυσκολεύεται να κρατήσει την ισορροπία μεταξύ οικογένειας και επικοινωνίας με την εργασία.
Επιπλέον, το 54% των παιδιών πιστεύει ότι οι γονείς τους περνούν υπερβολικά πολύ χρόνο στο κινητό τους τηλέφωνο. Το 52% των γονιών συμφωνεί με τα παιδιά και προβληματίζεται για το κατά πόσο τους δίνει το κακό παράδειγμα.
Ο πρόεδρος της εταιρίας AVG Technologies τονίζει ότι είναι ευθύνη των γονιών αν τα παιδιά εθίζονται στην τεχνολογία σε τόσο μικρή ηλικία. Επισημαίνει δε ότι μπορεί να είναι δύσκολο για τους γονείς να κλείνουν το κινητό τους επιστρέφοντας στο σπίτι από την δουλειά, αλλά θα πρέπει να το κάνουν, αν ανησυχούν για την προσκόλληση του παιδιού τους με τα τεχνολογικά μέσα και την έλλειψη επικοινωνίας μαζί τους.

Το συμπέρασμα

Είμαστε η πρώτη γενιά γονιών με 24ωρη πρόσβαση στα τηλεφωνήματα, τα e-mails, το internet και μάλιστα έχοντας τις συσκευές που μας συνδέουν σε όλα αυτά συνεχώς μέσα στην τσέπη μας. Μπορεί να είναι δύσκολο να διατηρήσουμε την ισορροπία, με όλη αυτή την τρέλα που επικρατεί στην καθημερινότητά μας και στις δουλειές μας, όμως ο ψηφιακός κόσμος μπορεί να περιμένει όταν συναναστρεφόμαστε με πραγματικούς ανθρώπους –και μάλιστα τους σπουδαιότερους στη ζωή μας. Οι μαμάδες και οι μπαμπάδες πρέπει να απενεργοποιούν ή να χαμηλώνουν το τηλέφωνο όταν είναι με τα παιδιά τους. Εκείνα είναι πιο σημαντικά από οποιοδήποτε επαγγελματικό e-mail ή post στο Facebook. Ας βεβαιωθούμε ότι τα παιδιά μας το γνωρίζουν καλά αυτό.
Περισσότερα θέματα για γονείς εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)