Παιχνίδι για την παραλία: Μαζεύω πόντους στην άμμο!

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0
Beach 029Όσο και να παίξουν με τα αγαπημένα τους κουβαδάκια, τα παιδιά κάποια στιγμή είναι αναμενόμενο ότι θα βαρεθούν στην παραλία! Υπάρχουν διάφορα παιχνίδια για να τα ψυχαγωγήσετε και να περάσουν ποιοτικά τον χρόνο τους, αναπτύσσοντας συγχρόνως ικανότητες που θα τα βοηθήσουν να ανταποκριθούν στις ανάγκες του σχολείου τη νέα χρονιά.
ss_101407761Ένα έξυπνο παιχνίδι που θα βοηθήσει το παιδί να αναπτύξει τις μαθηματικές του δεξιότητες είναι το εξής: Σχηματίστε στην άμμο κύκλους με αριθμούς και προτρέψτε τα παιδιά να στοχεύσουν με ένα μικρό βοτσαλάκι σε εκείνον με τον μεγαλύτερο αριθμό. Στο τέλος, βοηθήστε το να υπολογίσει το σύνολο των πόντων που συγκέντρωσε κάνοντας παράλληλα εξάσκηση στα μαθηματικά.
Extra-tip: Αντί για χαραγμένους κύκλους στην άμμο, μπορείτε να γεμίσετε τα κουβαδάκια του παιδιού με λίγο νερό και να τα τοποθετήσετε το ένα πίσω από το άλλο. Για παράδειγμα, αν το βότσαλο μπει στο τρίτο κουβαδάκι κατά σειρά, το παιδί θα πάρει 3 πόντους, αν μπει στο πέμπτο κουβαδάκι θα πάρει πέντε πόντους κ.ο.κ..

Περισσότερες δραστηριότητες για παιδιά εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)