Μέρκελ: Έτοιμο το Eurogroup να εξετάσει μεγαλύτερη περίοδο χάριτος και επιμήκυνση χρέους

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0
ΜΕΡΚΕΛ

«Η Ελλάδα πρέπει να νομοθετήσει τα προαπαιτούμενα» τόνισε η Καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ κατά τη συνέντευξη τύπου μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής. Είπε ότι δεν θα γίνει ονομαστικό κούρεμα χρέους αλλά ότι είναι «έτοιμο το Eurogroup να εξετάσει μεγαλύτερη περίοδο χάριτος και επιμήκυνση στα δάνεια μετά την πρώτη αξιολόγηση».

Όπως τόνισε μέχρι 15 Ιουλίου θα πρέπει να θεσμοθετηθούν τα προαπαιτούμενα: ΦΠΑ, συνταξιοδότηση, ΕΛΣΤΑΤ, εργασιακά. Ταυτόχρονα υπογράμμισε πως θα ανακληθούν οι νόμοι που πέρασαν στις αρχές Φεβρουαρίου από την ελληνική κυβέρνηση.

«Όλα όσα συμφωνήσαμε αφορούν σε 3ετές πρόγραμμα ύψους 82 -86 δισ. ευρώ», επεσήμανε η κ. Μέρκελ.

Μάλιστα υπογράμμισε πως θα χρειαστούν 25 δισ. για τις τράπεζες. Σχετικά με τo ταμείο των 50 δισ. ευρώ είπε ότι θα δουλεύει υπό ευρωπαϊκή επιτήρηση.

Επίσης ξεκαθάρισε ότι θα υπάρχει κανονικά τρόικα στην Αθήνα. Τόνισε ότι κατά την εκπόνηση του προγράμματος θα πρέπει να επιστρέψουμε στο κανονικό σχήμα του ελέγχου των τριών θεσμών όπως και στα άλλα κράτη.

«Συνολικά μπορούμε να πούμε ότι υπάρχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα στη συμφωνία. Μπορώ να υπερασπιστώ τη συμφωνία στο γερμανικό κοινοβούλιο» είπε και πρόσθεσε για την ελληνική Βουλή ότι οι νόμοι έχουν ήδη ετοιμαστεί.

Σχετικά με την αναφορά στο Grexit υπογράμμισε ότι: «Δεν χρειαζόμαστε σχέδιο Β. Το Grexit θα το κάναμε μόνο αν το ζητούσε η Ελλάδα».

Είπε ακόμη ότι είναι «Εκτός συζήτησης ένα ονομαστικό κούρεμα του χρέους».



Περισσότερες ειδήσεις εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)