Τσίπρας: Η συμφωνία είναι δύσκολη, αλλά το Grexit παρελθόν

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0
ΤΣΙΠΡΑΣ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ

Δώσαμε μια σκληρή μάχη έξι μήνες τώρα, μέχρι τέλους παλέψαμε για να διεκδικήσουμε ό,τι καλύτερο για μια συμφωνία που θα δώσει την ευκαιρία στην χώρα να σταθεί στα πόδια της, τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά την ολοκλήρωση της πολύωρης Συνόδου Κορυφής για το ελληνικό ζήτημα στις Βρυξέλλες.

«Βρεθήκαμε μπροστά σε δύσκολες αποφάσεις, σε σκληρά διλήμματα. Πήραμε την ευθύνη της απόφασης προκειμένου να αποτρέψουμε τις επιδιώξεις ακραίων συντηρητικών κύκλων», τόνισε και παραδέχτηκε πως «η συμφωνία είναι δύσκολη όμως αποτρέψαμε την επιδίωξη για μεταφορά δημόσιας περιουσίας στο εξωτερικό, αποτρέψαμε το σχέδιο για τραπεζική ασφυξία, σχέδιο που είχε σχεδιαστεί στην εντέλεια. Καταφέραμε σε αυτή τη σκληρή μάχη να κερδίσουμε την αναδιάρθρωση του χρέους και μια χρηματοδότηση για το μεσοπρόθεσμο διάστημα».

Έχουμε αφήσει μια σημαντική παρακαταθήκη πίσω μας για την αναγκαία αλλαγή σε όλη την Ευρώπη, συνέχισε ο Έλληνας πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να αγωνίζεται για να γυρίσουμε στην ανάπτυξη να ξανακερδίσουμε τη χαμένη εθνική μας κυριαρχία.

Παράλληλα, ευχαρίστησε τους συνεργάτες του «για τη σκληρή μάχη μέχρι τέλους που στο τέλος της ημέρας θα δικαιωθεί».

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, «η απόφαση σήμερα κρατάει την Ελλάδα σε συνθήκες χρηματοπιστωτικής ευστάθειας, δίνει δυνατότητες ανάκαμψης, ξέραμε όμως ότι θα είναι μια συμφωνία που η υλοποίησή της είναι δύσκολη. Τα μέτρα θα δημιουργήσουν αναπόφευκτα υφεσιακές τάσεις, όμως τόσο το αναπτυξιακό πακέτο, η αναδιάρθρωση του χρέους και η εξασφαλισμένη χρηματοδότηση για την επόμενη τριετία θα δημιουργήσει την αίσθηση ότι το Grexit αποτελεί παρελθόν».



Περισσότερες ειδήσεις εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)