Ελλάδα: Στο top10 των οικονομιών με τις χειρότερες επιδόσεις για το 2015

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0
Ελλάδα: Στο top10 των οικονομιών με τις χειρότερες επιδόσεις για το 2015

Στη δημοσιότητα έδωσε το Bloomberg τη λίστα των 10 οικονομιών παγκοσμίως με τη χειρότερη επίδοση για το 2015.

Στη δημοσιότητα έδωσε το Bloomberg τη λίστα των 10 οικονομιών παγκοσμίως με τη χειρότερη επίδοση για το 2015. Η Ελλάδα βρίσκεται στην 8η θέση και δεν αποκλείεται να αναρριχηθεί προς τα πάνω μέσα στους επόμενους μήνεςΣτην κορυφή βρίσκεται η Ουκρανία (ύφεση 4%), η οικονομία της οποίας δοκιμάζεται από την εμφύλια σύρραξη και τα προβλήματα ρευστότητας. Ακολουθεί η Ρωσία η οποία επηρεάζεται μεταξύ άλλων από το ευρωπαϊκό εμπάργκο. Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Βραζιλία (ύφεση 1,6%) που μαστίζεται από τα σκάνδαλα διαφθοράς και κακοδιαχείρισης του δημόσιου πλούτου σε μια χρονική περίοδο κατά την οποία ετοιμάζεται -μετά το Μουντιάλ- να διοργανώσει και τους Ολυμπιακούς Αγώνες (2016). Τέταρτη έρχεται η Αργεντινή (ύφεση 1,5%) που υποφέρει -όπως και η Βραζιλία- από τη μεγάλη αύξηση του πληθωρισμού και τα υψηλά ποσοστά ανεργίας.

Η Ελλάδα βρίσκεται στην όγδοη θέση και σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το Bloomberg μπορεί να αναρριχηθεί αρκετές θέσεις προς τα πάνω λόγω της διαμορφωθείσας κατάστασης (εκτός προγράμματος βοήθειας, καθεστώς ληξιπρόθεσμων οφειλών, capital control). Στην ίδια λίστα βρίσκεται και η Ελβετία μετά την απόφαση της Κεντρικής Τράπεζας της για κατάργηση του ανώτατου ορίου διακύμανσης του φράγκου με το ευρώ στις αρχές του 2015.

Στον αντίποδα, από τις 47 χώρες που συμπεριέλαβε στην έρευνά του το Bloomberg, τη μεγαλύτερη ανάπτυξη παρουσίασαν η Ινδία (7,5%), η Κίνα (6,9%), το Βιετνάμ (6,1%), οι Φιλιππίνες (5,7%) και η Ινδονησία (5,44%).


Περισσότερες ειδήσεις εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)