4+1 ιδέες για να έχετε τα παιχνίδια των παιδιών σας σε τάξη!

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0
4+1 ιδέες για να έχετε τα παιχνίδια των παιδιών σας σε τάξη!
Σε ένα σπίτι με παιδιά, τις περισσότερες ώρες τις ημέρας επικρατεί το απόλυτο χάος! Παιχνίδια βρίσκονται διασκορπισμένα παντού και το να διασχίσετε το σαλόνι ή το παιδικό δωμάτιο φαντάζει ακατόρθωτο! Όχι πια!
Το μυστικό βρίσκεται σε ορισμένες εύκολες πατέντες που θα σας λύσουν τα χέρια!
1. Φτιάξτε καλάθια με ετικέτες
Αγοράστε μερικά καλάθια και τοποθετήστε τους ετικέτες. Χρησιμοποιήστε το κάθε ένα για να φυλάσσετε και κάτι διαφορετικό, για παράδειγμα στο ένα τις μπάλες, στο άλλο τις κούκλες, τα αυτοκινητάκια κτλ. Μάθετε στο παιδί σας να τακτοποιεί μόνο του τα παιχνίδια του στο κάθε καλάθι και να είστε σίγουρη ότι θα το βρει διασκεδαστικό!
2. Κρεμάστε τσάντες
Με το ίδιο σκεπτικό μπορείτε, αντί για καλάθια να κρεμάσετε στο πίσω μέρος της πόρτας του παιδικού δωματίου τσάντες!
3. Τοποθετήστε μαγννήτες
Στο εμπόριο μπορείτε να βρείτε μακρόστενους μαγνήτες που βιδώνονται στον τοίχο. Εκεί θα μπορείτε να βάζετε τα μεταλλικά παιχνίδια του μικρού σας, που ειδικά αν είναι αγόρι δε θα είναι και λίγα! Με αυτόν τον τρόπο τα αυτοκινητάκια και οι μεταλλικές φιγούρες θα είναι πάντα σε τάξη και ταυτόχρονα θα έχετε πετύχει μία μοναδική διακόσμηση.
4. Φτιάξτε μικρές ντουλάπες για τις κούκλες
Έχετε βαρεθεί να βλέπετε σε κάθε άκρη του σπιτιού μικροσκοπικά ρουχαλάκια με τα οποία λατρεύει η μικρή σας πριγκίπισσα να ντύνει τις κούκλες της; Φτιάξτε μικρές ντουλάπες από χάρτινα κουτιά και εξηγήστε στο μικρό σας ότι όπως τακτοποιούμε τα δικά μας ρούχα στην ντουλάπα, το ίδιο πρέπει να κάνει και με τα ρούχα της αγαπημένης της κούκλας.
5. Αγοράστε μολυβοθήκες
Τα παιδιά λατρεύουν τη ζωγραφική! Μολύβια, μαρκαδόροι και ξυλομπογιές βρίσκονται στο πάτωμα, κάτω από τον καναπέ, ανάμεσα στα μαξιλάρια, στην κουζίνα, παντού! Μία μολυβοθήκη σίγουρα δε φτάνει, για αυτό εξοπλιστείτε με τρεις-τέσσερις διαφορετικές και βάλτε σε μία τα μολύβια, σε μία άλλη τους μαρκαδόρους κτλ. Η κατηγοριοποίηση και η τακτοποίηση τους θα φανεί στο μικρό σας ένα πολύ διασκεδαστικό παιχνίδι!

Περισσότερα θέματα για γονείς εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)