Τι να κάνετε αν το παιδί σας δεν πέρασε σε κάποια σχολή!

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0
Δείτε τι μπορείτε να κάνετε αν το παιδί σας δεν πέρασε σε κάποια σχολή!


Το άγχος των αποτελεσμάτων για πολλούς έληξε. Πριν μερικές ώρες ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα και οι μαθητές ξέρουν πια αν έχουν περάσει στην σχολή που επιθυμούσαν ή όχι!
Για τους γονείς που τα παιδιά τους ωστόσο δεν πέρασαν σε κάποια σχολή έχουμε κάποιες χρήσιμες συμβουλές. Δείτε παρακάτω ποιες είναι αυτές!
• Στηρίξτε το και πείτε του πως αναγνωρίζετε την προσπάθεια που έκανε, αλλά ίσως θα πρέπει την επόμενη φορά να προσπαθήσει περισσότερο. Επίσης, συζητήστε μαζί του την πιθανότητα να ξαναδώσει Πανελλήνιες, κάνοντας άλλη μία προσπάθεια.
• Στην περίπτωση που δεχτεί να ξαναπροσπαθήσει, πείτε του να αναζητήσει άλλες μεθόδους μελέτης και εκμάθησης, στην περίπτωση που ο προηγούμενος τρόπος διαβάσματος δεν απέδωσε (π. χ. αποφεύγοντας την παπαγαλία και την στείρα αποστήθιση κειμένων).
• Ενθαρρύνετε την απόφασή του, λέγοντάς του πως τώρα θα έχει περισσότερο χρόνο, αλλά και ωριμότητα, ώστε να ασχοληθεί σοβαρά με την επίτευξη του στόχου του.
 Εάν δεν θέλει να ξαναδώσει Πανελλήνιες, εξετάστε μαζί τι εναλλακτικές υπάρχουν, ανάλογα με τα «θέλω» και τους στόχους του παιδιού, καθώς και με τις οικονομικές σας δυνατότητες.
• Οι σπουδές σε ένα αντικείμενο που του αρέσει, σε κάποια ιδιωτική σχολή ή ακόμα και στο εξωτερικό, θα μπορούσαν να δώσουν μία ανάσα αισιοδοξίας στο παιδί σας.
Σε κάθε περίπτωση να θυμάστε, πως δεν πρέπει να ασκείται κριτική στο παιδί σας και να το αποθαρρύνετε. Πάντα υπάρχουν διέξοδοι, εναλλακτικές λύσεις και επιλογές, αρκεί να έχουμε την διαύγεια να τα δούμε. Στηρίξτε το ψυχολογικά, βοηθήστε το να πιστέψει στον εαυτό του και «να πάρει τα πάνω του», αφήνοντας μακριά συμπεριφορές και αντιδράσεις που θα το κάνουν να πιστέψει ότι η αγάπη σας γι' αυτό, εξαρτάται από τη σχολική του επιτυχία ή αποτυχία.

Περισσότερες συμβουλές εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)