ΤΑΣΕΙΣ

ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

ΥΛΙΚΟ

ΒΙΝΤΕΟ

22/8/15

Ιδιαίτερα μαθήματα ή φροντιστήριο; Τι να επιλέξετε για τα παιδιά σας

49911-31
Να ξεκινήσω ιδιαίτερα μαθήματα στο σπίτι ή να πάω σε κάποιο φροντιστήριο κάνοντας μαθήματα μέσα σε τμήμα; Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει απόλυτη απάντηση, κάθε ένα έχει τα υπέρ και τα κατά του. Ας τα δούμε πιο συγκεκριμένα:
 
Α. Ιδιαίτερα μαθήματα

Πλεονεκτήματα
Προσαρμόζονται απολύτως στο πρόγραμμα του μαθητή, οπότε είναι μία ιδανική λύση για μαθητές με δύσκολο πρόγραμμα, για εργαζόμενους με κυμαινόμενο ωράριο δουλειάς ή για αθλητές που κάνουν πρωταθλητισμό.
Προσαρμόζονται ακριβώς στις ανάγκες του μαθητή με αποτέλεσμα να είναι ιδανικό για μαθητές που έχουν κενά ή που θέλουν άλλη περίοδο να προχωράνε με αργούς ρυθμούς και άλλες φορές πιο γρήγορα.
Πολύ καλή λύση για μαθητές που έχουν μάθει να δουλεύουν σε ατομικό επίπεδο και να βγάζουν πολλή δουλειά στο σπίτι μόνοι τους.
Σωστή επιλογή για μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες. Στην περίπτωση αυτή, τα ιδιαίτερα μαθήματα στο σπίτι μπορούν να βοηθήσουν σε πολυ μεγάλο βαθμό καθώς το μάθημα προσαρμόζεται στις ανάγκες και ιδιαιτερότητες του εκάστοτε μαθητή και μαθήτριας.
 
Μειονεκτήματα
Δεν υπάρχει ανταγωνισμός ανάμεσα στους μαθητές και το μάθημα είναι πιο κουραστικό και λιγότερο ευχάριστο.
Παρόλο που οι τιμές των ιδιαιτέρων έχουν μειωθεί κατακόρυφα, το κόστος ενός αξιόλογου ιδιαιτέρου είναι λίγο πιο ακριβό από το φροντιστήριο.
Είναι ελάχιστοι οι καθηγητές που χρησιμοποιούν ψηφιακά μέσα και τεχνολογίες στα μαθήματά τους, προκειμένου να το κάνουν πιο ευχάριστο, διαδραστικό και ξεκούραστο.

Συμβουλή: Προσοχή μεγάλη στην επιλογή του καθηγητή. Είναι ο άνθρωπος που μπορεί να οδηγήσει τα μαθήματά σας στην απόλυτη επιτυχία ή αποτυχία. Καλό είναι να ζητήσετε να δείτε άδεια διδασκαλίας και να συζητήσετε τη μέθοδο διδασκαλίας που χρησιμοποιεί.
 
Β. Φροντιστήριο

Πλεονεκτήματα
Στα μικρά επίπεδα το μάθημα είναι ευχάριστο και ομαδικό.
Υπάρχει εξειδίκευση στο αντικείμενο. Άλλωστε το φροντιστήριο είναι μία επιχείρηση που πρέπει να ικανοποιεί τους μαθητές της για να επιβιώσει.
Πλέον τα περισσότερα φροντιστήρια χρησιμοποιούν διαδραστικό εκπαιδευτικό υλικό και multimedia εφαρμογές οι οποίες κάνουν το μάθημα πιο αποτελεσματικό και ενδιαφέρον.
Σε γενικές γραμμές το φροντιστήριο είναι πιο οικονομικό από τα ιδιαίτερα μαθήματα.
 
Μειονεκτήματα
Ο ρυθμός μαθημάτων είναι προσαρμοσμένος σε ένα μέσο – μέτριο μαθητή και έτσι μαθητές με ιδιαίτερες ανάγκες δυσκολεύονται να παρακολουθήσουν ή δεν ικανοποιούνται αυτές οι ανάγκες τους.
Το πρόγραμμα – ώρες μπορεί να μη ταιριάζουν με το πρόγραμμα των μαθητών και δε μπορεί να μεταβληθεί εύκολα.
Υπάρχουν φροντιστήρια που έχουν πολύ μεγάλο αριθμό μαθητών και συνεπώς το μάθημα γίνεται πολύ δύσκολο.
Οι καθηγητές συχνά επιλέγονται όχι βάση των ικανοτήτων τους αλλά βάση της αμοιβής που ζητάνε έτσι πολλές φορές δεν έχουν την ικανότητα ή/και την εμπειρία να φέρουν εις πέρας το μάθημά τους.
 
Συμβουλή: Η επιλογή του κατάλληλου φροντιστηρίου είναι πολύ σημαντική. Ψάξτε για την ποιότητα και την εμπειρία των καθηγητών στο φροντιστήριο, ρωτήστε για τη μέθοδο διδασκαλίας τους και προτιμήστε φροντιστήρια όπου οι ιδιοκτήτες είναι ενεργοί καθηγητές, ώστε να μην αντιμετωπίζουν το φροντιστήριο σαν μία απλή επιχείρηση που σκοπό έχει μόνο το κέρδος.

Συμπέρασμα;
Στη ζωή μας τίποτα δεν είναι μόνο άσπρο ή μόνο μαύρο, τα πάντα έχουν και τα υπέρ και τα κατά τους. Πρέπει να κρίνουμε σύμφωνα με τις δικές μας ανάγκες και προτιμήσεις ποια λύση (στην συγκεκριμένη περίπτωση ιδιαίτερα μαθήματα ή μαθήματα σε φροντιστήριο) είναι η καταλληλότερη για εμάς.

Περισσότερα θέματα για γονείς εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

ΤΡΟΠΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

TRANSLATE THIS SITE

 
Copyright © 2020 ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ
Powered byBlogger