Σε πόλεμο φθοράς κατά του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ μετατρέπει η Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη την προεκλογική περίοδο μέχρι την προσφυγή στις κάλπες, από τη στιγμή που έλαβε τη διερευνητική εντολή για το σχηματισμό κυβέρνησης από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης δεν ακολουθεί τον πιο ήπιο πολιτικό λόγο που υιοθέτησε από τη Δευτέρα ο Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας ότι δεν πρέπει η προεκλογική περίοδος να εξελιχθεί σε εμφύλιο της Αριστεράς και κλιμακώνει την πολεμική ρητορική του, κάνοντας λόγο για προσπάθεια για εκλογές εξπρες ώστε να υφαρπαγεί η ψήφος του λαού πριν αυτός καταλάβει στην πράξη τι συνεπάγεται το νέο μνημόνιο.
Στο επιτελείο του Παναγιώτη Λαφαζάνη έχουν ξεκαθαρίσει ότι θα εξαντλήσουν τα χρονικά περιθώρια που τους παρέχει το Σύνταγμα, επιστρέφοντας ως εκ τούτου τη διερευνητική εντολή στον Προκόπη Παυλόπουλο το πρωί της Πέμπτης. Γνωρίζοντας ότι δεν μπορεί να σχηματίσει κυβέρνηση, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης στοχεύει αφενός στη δημοσιότητα που του δίνει προεκλογικά η διερευνητική εντολή για να προπαγανδίσει μέσα από τις επαφές του με τους πολιτικούς αρχηγούς τις θέσεις του και το αντιμνημονιακό μπλοκ που επιδιώκει να σχηματίσει και αφετέρου στην καθυστέρηση του πλάνου του Αλέξη Τσίπρα για εκλογές στις 20 Σεπτεμβρίου, κάτι το οποίο υπογράμμισε εμφατικά και τη Δευτέρα εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου, επιχειρώντας να καταστήσει υπεύθυνο για τυχόν συνταγματικές δυσαρμονίες τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Έτσι, ο κ. Λαφαζάνης τόνισε ότι το νωρίτερο που μπορεί να γίνουν οι εκλογές είναι η 27η Σεπτεμβρίου.
Στο επιτελείο του Παναγιώτη Λαφαζάνη εξελίσσουν το σχεδιασμό τους με φόντο τις εκλογές σε πολλά και παράλληλα επίπεδα. Από τη μία πλευρά βλέπουν ένα δεύτερο κύμα φυγής να ακολουθεί τη δική τους ανεξαρτητοποίηση, μετά και την παραίτηση Κορωνάκη και τις φυγόκεντρες δυνάμεις που παρουσιάζει η τάση των «53». Ως εκ τούτου, στελέχη της Λαϊκής Ενότητας επιχειρούν προσέγγιση με τους μέχρι πρότινος συντρόφους τους, ώστε να αυξήσουν τις διαρροές του ΣΥΡΙΖΑ εξ' αριστερών, να παρουσιάσουν μία δυναμική υπέρ του νέου κομματικού σχηματισμού και παράλληλα ακόμα και να αυξήσουν την κοινοβουλευτική τους δύναμη πριν τη διάλυση της παρούσας Βουλής. Κάτι τέτοιο ωστόσο σε επίπεδο βουλευτών ωστόσο μοιάζει δύσκολο, καθώς τα βέλη των «53» κατευθύνονταν τόσο προς τον Αλέξη Τσίπρα όσο και προς την Αριστερή Πλατφόρμα.
Παράλληλα, μετά το κλείδωμα της συνεργασίας με το Σχέδιο Β του Αλέκου Αλαβάνου, στη Λαϊκή Ενότητα επιχειρούν να διευρύνουν τόσο εντός του τριημέρου των διερευνητικών όσο και μέχρι την τελευταία στιγμή τις συμμαχίες που θα καταστήσουν ευρύτερο το υπό σχηματισμό αντιμνημονιακό μπλοκ με σαφή προσανατολισμό στην επιστροφή στο εθνικό νόμισμα. Έτσι, εντείνονται οι επαφές με στελέχη του ΕΠΑΜ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και με συλλογικότητες και κοινωνικούς και πολιτικούς φορείς που πλέον εκτιμάται από τη Λαϊκή Ενότητα ότι δεν μπορούν να εκφραστούν από το ΣΥΡΙΖΑ που αποτελεί όπως τονίζουν ένα μνημονιακό κόμμα. Με αυτόν τον τρόπο επιχειρείται να ενταθεί ο πόλεμος φθοράς στις παρυφές των αριστερών ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ.
Την ίδια ώρα, έχοντας λειτουργήσει σε αγαστή συνεργασία στον «ανταρτοπόλεμο» σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ με την Πρόεδρο της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, με τη διάλυση της Βουλής και την επίσημη προκήρυξη εκλογών αναμένεται να συστράτευσή της στο πλευρό του Παναγιώτη Λαφαζάνη στη Λαϊκή Ενότητα.
Λαφαζάνης συναντήθηκε με τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη με τον οποίο διαπίστωσαν το χάος που χωρίζει τα κόμματά τους ωστόσο συμφώνησαν στο να γίνουν οι εκλογές στις 27 Σεπτεμβρίου καθώς επίσης και στην πρόταση για αλλαγή του εκλογικού νόμου ακόμη και από την παρούσα Βουλή με την κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών στο πρώτο κόμμα.
Περισσότερες ειδήσεις εδώ.