Διασκεδάστε για μια φορά «τρελά» μαζί με τα παιδιά σας!

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0
Διασκεδάστε για μια φορά «τρελά» μαζί με τα παιδιά σας!
Εκφραστείτε ελεύθερα, γίνετε παιδιά κι εσείς με το παιδί σας. Ή μάλλον, βγάλτε το παιδί που βρίσκεται μέσα σας. Γιατί ποτέ κανείς δεν παύει να νιώθει παιδί, ό,τι κι αν δηλώνει.
Γράφει η Έλια Κωνσταντινίδη
Βρείτε τον χρόνο να "ξεμωραθείτε". Θα απελευθερωθείτε, θα ξανανιώσετε, θα ξεμουρτζουφλιάσετε, θα ξεχάσετε ό,τι σας προβληματίζει. Θα κουραστείτε και θα κοιμηθείτε φίνα το βράδυ.
Τα παιδιά σας θα το καταευχαριστηθούν. Ένας "μεγάλος" που φέρεται για λίγο σαν παιδί, πάντα κερδίζει πολλούς πόντους στην καρδιά ενός "μικρού". Θα είναι ο πιο ποιοτικός χρόνος με το παιδί σας.
Βάλτε τέρμα τη μουσική και χορέψτε άτσαλα, σαν απροσάρμοστοι. Εκτονωθείτε. Η μουσική είναι λύτρωση, ευχαρίστηση, ψυχοθεραπεία, χαλάρωση. Βγάλτε όλη σας την ενέργεια εκεί. Τραβήξτε βίντεο τις στιγμές παραφροσύνης και θα σας διασκεδάζει και στο μέλλον αυτή η μοναδική στιγμή.
Φτιάξτε "φωλιές" με το παιδί σας. Βάλτε τη φαντασία σας να δουλέψει. Πάρτε σεντόνια και ό,τι άλλο σκεφτείτε και φτιάξτε σκηνές μέσα ή και έξω απ' το σπίτι. Σε όλα τα παιδιά αρέσουν τα αυτοσχέδια σπιτάκια.
Βγείτε λίγο παραέξω και κυλιστείτε σαν τα γουρούνια στα γρασίδια. Κάνετε βαρελάκια μαζί τους και λερωθείτε χωρίς αύριο. Μην σκεφτείτε ούτε ηλικία, ούτε λεκέδες. Ξεφύγετε από τα πρέπει.
Εκεί παραέξω που θα είστε, βρείτε ένα ήσυχο, απόμερο και μακριά από σπίτια μέρος και πατήστε μια τσιρίδα μαζί. Ένα δυνατό ουρλιαχτό βοηθάει πολύ να φύγει όλη η ένταση και αυτό το "παράνομο" που κρύβει μια τσιρίδα, το κάνει ακόμα πιο απολαυστικό.
Φάτε με τα χέρια. Δεν είναι χαζό. Είναι κάτι διαφορετικό. Όταν ήμουν μικρή μου άρεσε να με αφήνουν κατά καιρούς οι γονείς μου να γουρουνιάζω κατ΄αυτόν τον τρόπο. Κρύβει μια ελευθερία. Σε όλα τα παιδιά αρέσει. Δεν θυμάμαι για να το εξηγήσω περισσότερο.
Βάλτε τα γυαλιά σας και ξαπλώστε καταγής. Παίξτε με τα σύννεφα. Βρείτε τι σχηματίζουν, βγάλτε φωτογραφίες. Αυτό το τίποτα της σκέψης είναι η μεγαλύτερη κάθαρση.
Σκεφτείτε οτιδήποτε θα ευχαριστούσε εσάς και το παιδί σας και πετάξτε αναστολές, καθώς και την βαρετή καθημερινότητα και ρουτίνα από πάνω σας. Αυτές οι αλλόκοτες στιγμές δίνουν άλλη γεύση στη ζωή μας. Αυτές εξάπτουν τη φαντασία μας και μας κάνουν δημιουργικούς και ζωντανούς.


Περισσότερα θέματα για γονείς εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)