Στον εισαγγελέα ο στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά, Σταύρος Παπασταύρου για δύο κακουργήματα

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0
ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ

Το κατώφλι του οικονομικού εισαγγελέα στο ΣΔΟΕ περνά σήμερα, ο στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά, Σταύρος Παπασταύρου προκειμένου να δώσει εξηγήσεις ως ύποπτος τέλεσης φοροδιαφυγής και ξεπλύματος βρώμικου χρήματος για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ .

Ο κ. Παπασταύρου κλήθηκε σε ανωμοτί κατάθεση, για δυο κακουργήματα, από τον επίκουρο οικονομικό εισαγγελέα Γιάννη Δραγάτση ο οποίος ερευνά την ενδεχόμενη εμπλοκή του σε λογαριασμό ύψους περίπου 5,5 εκ. ευρώ στην τράπεζα HCBS ο οποίος εντοπίστηκε στην πολυσυζητημένη λίστα . Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για κοινό λογαριασμό που διέθετε ο κ. Παπασταύρου με τον πατέρα του, που έχει πεθάνει, αλλά και τη μητέρα του η οποία, επίσης, κλήθηκε ως ύποπτη διάπραξης των ίδιων αξιοποίνων πράξεων.

Ο στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού φέρεται να υποστηρίζει ότι υπήρξε διαχειριστής λογαριασμού του Ελληνοισραηλινού επιχειρηματία Σάμπι Μιωνή και τα κεφάλαια που καταγράφονται ανήκουν σε εκείνον. Ωστόσο, δεύτερος πληρεξούσιος στον επίμαχο λογαριασμό εμφανιζόταν ο πατέρας του και ως τρίτη η μητέρα του.

Ο κ. Παπασταύρου, όπως εκτιμούν νομικοί κύκλοι, είναι απαραίτητο στις εξηγήσεις του να προσκομίσει το σχετικό πληρεξούσιο ή άλλα στοιχεία και παραστατικά τα οποία θα αποδεικνύουν τον ισχυρισμό του ενώ θεωρείται βέβαιο πως τα ίδια έγγραφα αναμένεται να ζητηθούν και από τον κ. Μιωνή ο οποίος, επίσης, ελέγχεται για την υπόθεση.

Υπενθυμίζεται ότι ο σύμβουλος του Μαξίμου επί κυβέρνησης Σαμαρά έχει ένα ακόμη ανοικτό μέτωπο με τη δικαιοσύνη, καθώς εισαγγελέας ερευνά το ενδεχόμενο να έχει διαπράξει το αδίκημα της ψευδορκίας στη διάρκεια κατάθεσης του στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής για τη λίστα Λαγκάρντ. Η εισαγγελική λειτουργός , σύμφωνα με πληροφορίες, , αναμένει τα αποτελέσματα των ελέγχων των οικονομικών εισαγγελέων προκειμένου να διαπιστωθεί αν στοιχειοθετείται το συγκεκριμένο αδίκημα.

Περισσότερες ειδήσεις εδώ.

Πηγή

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)