Συνάντηση Τσίπρα-Γιούνκερ το απόγευμα

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0
Συνάντηση Τσίπρα-Γιούνκερ το απόγευμα

Με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ θα συναντηθεί το απόγευμα (18:00, ώρα Ελλάδας) ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Η συνάντηση θα γίνει λίγο πριν την έναρξη της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ για το προσφυγικό.

Τη συνάντηση ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, ο οποίος σημείωσε ότι το ραντεβού έκλεισε στη διάρκεια της τηλεφωνικής συνομιλίας που είχαν τη Δευτέρα.

Ήδη, από την επομένη των εκλογών, ο Λουξεμβούργιος πολιτικός απέστειλε συγχαρητήριο μήνυμα στον Αλέξη Τσίπρα, στον οποίο εξέφραζε τη βεβαιότητα ότι θα σχηματιστεί άμεσα κυβέρνηση και ότι «θα προχωρήσει η εφαρμογή του Προγράμματος Στήριξης και Σταθερότητας».

«Η Ελλάδα χρειάζεται τη στήριξη όλων των κομμάτων» και «έγκαιρη υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων», προκειμένου «να επιστρέψει η εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία» συνέχιζε ο κ. Γιούνκερ.

Παράλληλα, υπογράμμιζε την «επείγουσα ανάγκη διαχείρισης της προσφυγικής κρίσης», καταλήγοντας με τη διαβεβαίωση ότι «η νέα κυβέρνηση θα έχει τη στήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του ίδιου προσωπικά».

Περισσότερες ειδήσεις εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)