ΤΑΣΕΙΣ

ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

ΥΛΙΚΟ

ΒΙΝΤΕΟ

10/9/15

Πώς να οργανώσετε σωστά τον χώρο μελέτης του παιδιού

4 + 1 tips για να οργανώσετε σωστά τον χώρο μελέτης του παιδιού σας λίγο πριν χτυπήσει το κουδούνι!
Ο χώρος μελέτης του παιδιού σας είναι όπως ακριβώς η κουζίνα για εσάς.
Θέλετε να είναι τα πάντα τακτοποιημένα και οργανωμένα ώστε να τα βρίσκετε εύκολα. Θέλετε να είναι πάντα καθαρή ώστε να μπορείτε να δημιουργείτε τα θαυμάσια γεύματα που ετοιμάζετε για την οικογένεια σας.
Έτσι ακριβώς πρέπει να είναι και χώρος, όπου το παιδί σας μελετά και μαθαίνει νέα πράγματα. Διαβάστε μερικές βασικές οδηγίες για τη σωστή οργάνωση του γραφείου λίγο πριν χτυπήσει το κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς και δείξτε του πώς πρέπει να το διατηρεί σαν να είναι το μικρό βασίλειο του!
- Προμηθευτείτε ένα απλό σχέδιο γραφείου, αρκετά μεγάλο, αν υπάρχει ο χώρος.
- Αγοράστε άνετη καρέκλα και αν χρειαστεί τοποθετείστε και κάποιο μαξιλάρι.
- Τοποθετήστε πάνω στο γραφείο μια λάμπα κι ένα επιτραπέζιο ημερολόγιο προκειμένου να γράφει τις ημερήσιες υποχρεώσεις και το πρόγραμμα του.
- Σε κάποιο σημείο κρεμάστε ένα ρολόι για να μάθει να οργανώνει από μόνο του σωστά τον χρόνο της μελέτης του.
- Κρεμάστε διάφορες κατασκευές που έχει φτιάξει το ίδιο για να ομορφύνει ο χώρος του.
- Τοποθετήστε ράφια και διαλέξτε μαζί ποια βιβλία θέλει.
6 εργαλεία που βοηθούν στη σωστή οργάνωση και λειτουργικότητα της μελέτης:
Μια ανατομική καρέκλα. Οι καρέκλες γραφείου και όχι οι καρέκλες που χρησιμοποιούμε στο σπίτι επιτρέπουν τη σωστή εργονομική θέση του χεριού, τη σωστή απόσταση των ματιών απο το βιβλίο και την αυτονομία του παιδιού να ορίσει τη βολική θέση για αυτό.
Ένα πίνακα απο φελλό κρεμασμένο στο ύψος του παιδιού. Εκεί μπορεί να καρφιτσώσει το πρόγραμμα του, τις υποχρεώσεις του. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί απο τους γονείς ή τους θεραπευτές του για να αναρτούν σημειώματα.
Χαρτάκια post it. Σε κάποιο συρτάρι καλό είναι να υπάρχουν ώστε να γίνει πιο εύκολο να χρησιμοποιεί το πίνακα απο φελλό. Έτσι θα εξοικειωθεί να υπενθυμίζει στον εαυτό του αυτά που «πρέπει να γίνουν».
Μια υδρόγειο σφαίρα. Στα παιδιά με χωροταξικές δυσκολίες είναι πολύ βοηθητικό να μπορούν να βλέπουν σε τρεις διαστάσεις αυτό που απεικονίζεται στο χαρτί στο μάθημα της ιστορίας και τη γεωγραφίας.
Ένα απλό εργαλείο ηχογράφησης της φωνής του. Βοηθά εξαιρετικά τα παιδιά με προβλήματα ανάγνωσης να αναγνωρίζουν και να αυτοδιορθώνουν τα λάθη τους.
Μαρκαδόρους high lighters. Το παιδί πρέπει οπωσδήποτε να διδαχθεί να ξεχωρίζει τις κύριες απο τις δευτερεύουσες πληροφορίες που χρειάζεται να απομνημονεύει. Οι μαρκαδόροι θα βοηθήσουν στο να τονίζει τα κύρια σημεία ενός κειμένου.

Προσπαθήστε όσο είναι δυνατόν να μελετά μόνο στο δωμάτιο του και όχι στο σαλόνι ή στην κουζίνα γιατί έτσι θα αποσπάται η προσοχή του και δεν θα συγκεντρώνεται στο αντικείμενο του.

Περισσότερα θέματα για το σχολείο εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

ΤΡΟΠΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

TRANSLATE THIS SITE

 
Copyright © 2018 ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ
Powered byBlogger