Οι κίνδυνοι στην αγορά σχολικών ειδών - Τι να προσέχετε για την υγεία των παιδιών

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0
Έτσι, στυλό που ανάβουν, μολύβια με μικρά διακοσμητικά αυτοκόλλητα, γόμες που μυρίζουν σα φρούτα, σχολικά που μπορούν να κρεμαστούν στο λαιμό του παιδιού με κορδόνια μπορεί να αποδειχτούν επικίνδυνα είδη για την υγεία των παιδιών μας. Τα στυλό που ανάβουν περιέχουν λαμπτήρα και μπαταρία, που μπορεί να τα καταπιεί το παιδί, όταν είναι ακόμη μικρό. Τα στυλό, που μέσα τους «κολυμπούν» διάφορα καρτούν, ψαράκια, κ.λπ., περιέχουν υγρά που δεν γνωρίζουμε τη σύστασή τους ούτε τη ζημιά που μπορούν να κάνουν στο παιδί αν «πιεί» αυτό το υγρό. Επίσης, τα μακριά κορδόνια με τα οποία κρεμάμε τα σχολικά από το λαιμό του παιδιού χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή!
Είναι λοιπόν προτιμότερο να αγοράσουμε απλά σχολικά είδη. Οι αποκλίσεις τιμών, από κατάστημα σε κατάστημα, είναι σημαντικές. Σε κάποια προϊόντα, όπως μολύβια, στυλό, γόμες, κ.α. είναι πολλές φορές πιο οικονομικό να αγοράζουμε συσκευασίες, που περιέχουν παραπάνω, από ένα τεμάχιο, αρκεί να είμαστε σίγουροι ότι θα τα χρησιμοποιήσουμε. Επίσης, δεν πρέπει να αγοράζουμε σχολικά είδη που μοιάζουν με τρόφιμα.
Δεν πρέπει να αγοράζουμε σχολικά είδη που μυρίζουν σαν τρόφιμα (γόμες κ.λπ.). Οι μυρωδιές προέρχονται από χημικές αρωματικές ουσίες που ίσως αποδειχθούν, αργότερα, ακατάλληλες, αφού η μυρωδιά παρασύρει τα παιδιά, να τα βάλουν στο στόμα.
Η ασφάλεια των σχολικών ειδών πρέπει να είναι το κυρίαρχο κριτήριο για την αγορά τους. Πρέπει να γνωρίζουμε ότι τα σχολικά που μοιάζουν με παιχνίδια δεν πληρούν τις ίδιες προδιαγραφές ασφάλειας με τα παιχνίδια. Έτσι, στυλό που ανάβουν, μολύβια, με μικρά διακοσμητικά αυτοκόλλητα, γόμες, που μυρίζουν σαν φρούτα, μπορεί να αποδειχτούν επικίνδυνα είδη, για την υγεία των παιδιών.
Περισσότερα θέματα για τα σχολικά είδη εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)