Ξανά στη φυλακή ο Έλληνας «βαρώνος» της κοκαΐνης

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0
ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

Σε περιοχή της Πιερίας συνελήφθη σήμερα το πρωί, ο 51χρονος ο έλληνας «βαρώνος» της κοκαΐνης, γνωστός και ως έλληνας «Εσκομπάρ», Αλέξανδρος Αγγελόπουλος, ο οποίος είχε δικαστεί ως εγκέφαλος της μεταφοράς 5,5 τόνων κοκαΐνης με το αλιευτικό σκάφος Africa 1 που είχε εντοπιστεί στα στενά του Γιβραλτάρ.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της αστυνομίας, η σύλληψή του ήρθε έπειτα από απόφαση του Άρειου Πάγου, με την οποία διατάχθηκε η συνέχιση εκτέλεσης της καταδικαστικής απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πειραιά, σύμφωνα με την οποία του είχε επιβληθεί ποινή ισόβιας κάθειρξης, ποινή φυλάκισης 5 ετών και χρηματική ποινή των 300.000 ευρώ, για τα αδικήματα της οργάνωσης, της χρηματοδότησης, της κατεύθυνσης και της εποπτείας μεταφοράς ναρκωτικών από κοινού, της μεταφοράς ναρκωτικών κατ’ επάγγελμα, της σύστασης συμμορίας και της κατοχής όπλου και πυρομαχικών. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Ο καταδικασμένος μεγαλέμπορος ναρκωτικών είχε αποφυλακιστεί το καλοκαίρι, έχοντας εκτίσει 11 από τα 22 χρόνια κάθειρξης που του είχαν επιβληθεί και κάνοντας χρήση του νόμου Παρασκευόπουλου, ενώ νωρίτερα έβλεπε τα διαδοχικά αιτήματα αποφυλάκισης να απορρίπτονται.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Αγγελόπουλος είχε καταδικαστεί πρωτοβάθμια σε ισόβια κάθειρξη, ενώ το 2011 το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων του μείωσε την ποινή σε 22 έτη, αναγνωρίζοντάς του το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου. Επί της απόφασης άσκησε αναίρεση ο εισαγγελέας και αναμενόταν η εκδίκασή της στον Άρειο Πάγο.

Ο Αλέξανδρος Αγγελόπουλος ή «χοντρός», όπως τον αποκαλούσαν αξιωματούχοι των ελληνικών και αμερικανικών διωκτικών Αρχών, είχε συλληφθεί στη Γερμανία με διεθνές ένταλμα σύλληψης. Είχε προηγηθεί ρεσάλτο ανοικτά του Γιβραλτάρ στο Africa 1, το οποίο ήταν φορτωμένο με 5,5 τόνους κοκαΐνης.

Πληροφορίες για εισαγωγή από τον «χοντρό» εξίσου μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών στην Ελλάδα είχαν περιέλθει σε ΕΛΑΣ, ΣΔΟΕ και στην αμερικανική DEA και στις αρχές του 2000, δίχως ωστόσο να προκύψουν χειροπιαστά αποτελέσματα. Αντίθετα, ο Αγγελόπουλος κατάφερε να συστήσει εταιρείες με αλιευτικά σκάφη και να αγοράσει δύο ποδοσφαιρικές ομάδες. Το τελευταίο διάστημα πριν από την αποφυλάκισή του εκφράστηκαν υπόνοιες για επαναδραστηριοποίησή του, δίχως να επιβεβαιωθούν.

Περισσότερες ειδήσεις εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)