Οργανωθείτε για τη νέα σχολική χρονιά φτιάχνοντας το εβδομαδιαίο πρόγραμμα του παιδιού σας

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0
DIY: Οργανωθείτε για τη νέα σχολική χρονιά φτιάχνοντας το εβδομαδιαίο πρόγραμμα του παιδιού σας
Χθες ξεκίνησε και επίσημα η σχολική χρονιά και μικροί, μεγάλοι μπαίνουμε σε μία νέα ρουτίνα και καθημερινότητα.
Για να ξεκινήσει αυτή η χρονιά με τις καλύτερες προϋποθέσεις, αποτυπώστε με τη βοήθεια του παιδιού σας το εβδομαδιαίο πρόγραμμα του σχολείου αλλά και των εξωσχολικών του δραστηριοτήτων σε χαρτόνι, ζωγραφίστε το, βάλτε τη δική σας πινελιά και βάλτε το σε κάποιον τοίχο του παιδικού δωματίου ή και πάνω στο γραφείου του.
Τι θα χρειαστείτε:
1 κομμάτι χαρτόνι μεγέθους Α3 σε ό,τι χρώμα προτιμάτε εσείς ή το παιδί σας.
Μαρκαδόρους (ό,τι χρώματα θέλετε)
ψαλίδι (προαιρετικά)
χάρακας
Τι πρέπει να κάνετε:
Σχεδιάστε στο χαρτόνι με τη βοήθεια του χάρακα ένα μικρότερο ορθογώνιο και χωρίστε το σε 8 στήλες και περίπου 10 με 11 στήλες. Στην πρώτη στήλη καταγράψτε τις ώρες από τις 8.00 το πρωί μέχρι το απόγευμα στις 7.00 με 8.00 ανάλογα τις δραστηριότητες του παιδιού σας. Στην πρώτη γραμμή, ξεκινώντας από το δεύτερο κουτάκι, καταγράψτε με καθαρά και κεφαλαία γράμματα τις ημέρες της εβδομάδες και στη συνέχεια γεμίστε τον πίνακα που δημιουργήθηκε με το πρόγραμμα των μαθημάτων του σχολείου και με τις απογευματινές δραστηριότητες του παιδιού σας.
Ζωγραφίστε με το μαρκαδόρο ότι σχέδιο θέλετε και δώστε του σχήμα και το χρώμα που θέλετε. Παρακινήστε το παιδί σας να συμμετάσχει στην όλη διαδικασία, και να είστε σίγουρη ένα τέτοιο πρόγραμμα στο δωμάτιό του θα του δημιουργήσει όρεξη για το σχολείο και τη μελέτη.


Βρείτε σχολικά προγράμματα 
για όλα τα γούστα, έτοιμα για εκτύπωση, εδώ!

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)