ΤΑΣΕΙΣ

ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

ΥΛΙΚΟ

ΒΙΝΤΕΟ

25/9/15

Τι να κάνετε αν το παιδί σας αυνανίζεταιΟ αυνανισμό πρόκειται για ένα θέμα που φέρνει σε μεγάλη δυσκολία τους γονείς και κυρίως τις μητέρες. 

Χρειάζεται να αναλάβει την συζήτηση με τον έφηβο ο πατέρας προκειμένου και εκείνος να μπορεί να απαντήσει σε ερωτήματα τα οποία ενδεχομένως η μητέρα δεν είναι σε θέση να απαντήσει, αλλά και για να μπορεί ο ίδιος ο έφηβος να ρωτήσει με μεγαλύτερη άνεση. Η συζήτηση θα πρέπει να αφορά στην ανάγκη του εφήβου να διερευνήσει την σεξουαλικότητά του και να πειραματιστεί με το σώμα του προκειμένου να το γνωρίσει και να νιώσει άνετα με αυτό. 

Ακόμη, θα πρέπει να αφορά στην ίδια την σεξουαλική επαφή και τους «κανόνες» που θα πρέπει να έχει ο έφηβος κατά νου γύρω από αυτό το θέμα. Σε αυτό θα μπορούσαν να βοηθήσουν βιβλία κατάλληλα για την ηλικία του τα οποία εύκολα μπορεί κανείς να βρει σε μεγάλα βιβλιοπωλεία και να αποτελέσουν αφορμή για την συζήτηση αυτή. 

Τέλος, θα πρέπει να συζητηθεί η αναγκαιότητα ο έφηβος να ασχολείται με το σώμα του σε στιγμές αυστηρά ιδιωτικές και σε χώρο όπου θα διασφαλίζεται η ιδιωτικότητά του.

Περισσότερα θέματα για τη σεξουαλική αγωγή εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

ΤΡΟΠΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

TRANSLATE THIS SITE

 
Copyright © 2018 ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ
Powered byBlogger