ΤΑΣΕΙΣ

ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

ΥΛΙΚΟ

ΒΙΝΤΕΟ

10/9/15

«Δεν πάω στο σχολείο χωρίς τη μαμά!». Τι να κάνετε σε μια τέτοια περίπτωση!

Back to school: «Δεν πάω χωρίς τη μαμά!»


Τα παιδάκια που πάνε για πρώτη φορά στο σχολείο ή τα παιδάκια που συνήθισαν να είναι το καλοκαίρι με τη μαμά και τον μπαμπά δυσκολεύονται να επιστρέψουν στο σχολείο ή να προσαρμοστούν.
Πρόκειται για το λεγόμενο άγχος αποχωρισμού που αισθάνονται και νιώθουν τα παιδιά μικρών ηλικιών. Συνήθως συμβαίνει στις ηλικίες 2-6 ετών. Σε παιδάκια που θα πάνε για πρώτη φορά στον παιδικό σταθμό και σε παιδάκια που θα επιστρέψουν στο νηπιαγωγείο ή που θα πάνε στην πρώτη δημοτικού.
Αυτό το άγχος, δημιουργείται από την ανασφάλεια που νιώθουν αυτά τα παιδιά, όταν ξαφνικά πρέπει να αφήσουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα και να βρεθούν σε ένα νέο περιβάλλον χωρίς αυτά. Δεν μπορούν να φανταστούν τον εαυτό τους μακριά από την αγκαλιά, τη φροντίδα και το ενδιαφέρον της μαμάς, αυτός είναι και ο κυριότερος λόγος που την θέλουν κοντά τους.
Το άγχος αποχωρισμού όμως, δεν εμφανίζεται μόνο στα παιδιά, αλλά και τους γονείς που αφήνουν για πρώτη φορά το παιδί τους στο σχολείο. Αρκετοί γονείς, νιώθουν τύψεις και εκφράζουν και οι ίδιοι έντονα συναισθήματα μπροστά στα παιδιά, πράγμα που θα πρέπει να σταματήσουν να κάνουν.
Οι γονείς θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί στις εκφράσεις και τα συναισθήματά τους ενώ θα πρέπει να φροντίσουν από νωρίς να δημιουργήσουν ένα αίσθημα ασφάλειας στα παιδιά. Θα πρέπει να εξηγήσουν στο παιδί, ότι ο αποχωρισμός θα είναι μόνο για λίγες ώρες και να τονίσουν ότι στο σχολείο ή τον παιδικό σταθμό, θα δουν τους φίλους τους ή θα γνωρίσουν νέους και θα μάθουν νέα πράγματα, που θα τα ενθουσιάσει.
Αν οι γονείς νιώθουν σίγουροι και αισιόδοξοι για την επιστροφή ή για την πρώτη φορά στο σχολείο, τότε και τα παιδιά θα εφοδιαστούν με θάρρος και περιέργεια για το νέο τους πρόγραμμα μακριά από την αγκαλιά της μαμάς.

Περισσότερα θέματα για το σχολείο εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

ΤΡΟΠΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

TRANSLATE THIS SITE

 
Copyright © 2018 ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ
Powered byBlogger