Πώς να προετοιμάσετε το χώρο σας για τη νέα σχολική χρονιά!

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0
1

Η οργάνωση του διαβάσματος των παιδιών δεν είναι μια εύκολη υπόθεση, κάποιες φορές δεν έχουν όρεξη, άλλοτε ισχυρίζονται ότι δεν προλαβαίνουν και άλλοτε ότι τα ξέρουν όλα! Όπως και να έχει, ξεκινά η καινούρια σχολική χρονιά και τα παιδιά χρειάζονται ένα χώρο για μάθουν να εργάζονται με προσοχή.

2
Δημιουργήστε στο δωμάτιο τους, ένα χώρο-γραφείο, ανάλογα με την ηλικία τους και διακοσμήστε τον – κρεμώντας αφίσες, ζωγραφιές ή βάφοντας τον τοίχο πίσω από το γραφείο με ιδιαίτερο τρόπο- ώστε να κάνετε το περιβάλλον όμορφο και λειτουργικό για τον μαθητή.

3
Αν ο χώρος για γραφείο δεν είναι πολύ μεγάλος, αγοράστε επιτραπέζιες συρταριέρες για τα μικροαντικείμενα της καθημερινότητας. Κανείς δεν πρέπει να θέλει να εργάζεται σε ακατάστατο γραφείο! Φροντίστε το σωστό φωτισμό με ένα πορτατίφ για τον καθένα, στην αριστερή πλευρά του γραφείου.
Διακοσμήστε τον τοίχο, με ένα μαυροπίνακα!

4
Αν έχετε 2 ή 3 παιδιά που χρειάζονται γραφείο, αυτή η λύση είναι πολύ πρακτική. Ετοιμάστε το μονόγραμμά τους και κρεμάστε το πάνω από τη θέση του καθενός! Χρησιμοποιείστε μακετόχαρτο σαν βάση, που θα βρείτε στα βιβλιοπωλεία! Μαρκαδόροι και κοπίδι, απαραίτητα.

5
Αν έχετε 3 ή περισσότερα παιδιά, τότε η λύση αυτή είναι για σας! Βρείτε ένα σημείο στο σπίτι, όπου μπορούν τα παιδιά να συγκεντρώνουν τα πράγματα για την επόμενη μέρα. Κρεμάστε από ένα κάδρο με τη φωτογραφία του καθενός ή μια χειροτεχνία με μονογράμματα!

Καλή σχολική χρονιά!

Περισσότερα θέματα για το σχολείο εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)