Το Iskra δημοσιεύει τα «πραγματικά» ποσοστά των κομμάτων

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0
ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

Για άλλη μια φορά η Λαϊκή Ενότητα επιτίθεται στους δημοσκόπους, μέσω της ιστοσελίδας Iskra, τους οποίους κατηγορεί ότι «ψηφίζουν… μνημόνια» και δίνει στη δημοσιότητα τις δικές της εκτιμήσεις. Σύμφωνα με αυτές, το νέο κόμμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη παίρνει διψήφιο ποσοστό στις επερχόμενες εκλογές, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται δεύτερος μετά τη ΝΔ.
«Όταν ακούει ο απλός κόσμος για δημοσκοπήσεις γελάει ειρωνικά. Κανένας δεν τις πιστεύει! Ιδιαίτερα οι νέοι και οι πιο φτωχοί άνθρωποι τις θεωρούν, και όχι άδικα, εργαλεία του τυραννικού κλεπτοκρατικού κατεστημένου. Οι νέοι και οι πληβείοι δεν απαντούν στις δημοσκοπήσεις και οι τελευταίες σπανίως απευθύνονται σε αυτούς. Τα δημοσκοπικά δείγματα είναι χιλιοχρησιμοποιημένα και εν γνώσει τους αποτυχημένα. Πολύ περισσότερο όταν οι μετρήσεις γίνονται τον Αύγουστο!
Οι δημοσκοπήσεις είναι προϊόν συνεννόησης των δημοσκόπων και πολιτικής σκοπιμότητας και όχι απαντήσεων των πολιτών. Το μαγειρείο, η ψευτιά και η αλλοίωση πάνε σύννεφο, πέραν του ότι σε περίοδο που οι πολίτες φτύνουν τις δημοσκοπήσεις, καμιά δεν μπορεί να προσεγγίσει τις λαϊκές τάσεις. Γι' αυτό και οι δημοσκοπήσεις έχουν γίνει ρεζίλι και ρεντίκολο σε όλες τις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις. Δεν το βάζουν, όμως, κάτω. Όσο πιο έξω πέφτουν, τόσο επιμένουν στο ψέμα και την παραχάραξη. Είναι αρκετά τα λεφτά και πολύ μεγαλύτερα τα συμφέροντα που διακυβεύονται. Στο ίδιο και χειρότερο έργο θεατές και σε αυτή την εκλογική μάχη!», αναφέρεται μεταξύ άλλων στο δημοσίευμα της ιστοσελίδας.
iskra
Σύμφωνα με το γκάλοπ που επικαλείται η ιστοσελίδα, τα ποσοστά των κομμάτων διαμορφώνονται ως εξής: ΣΥΡΙΖΑ 22%, ΝΔ 24%, ΛΑ.Ε. 10%, ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 9%, ΚΚΕ 8%, ΠΟΤΑΜΙ 6%, ΠΑΣΟΚ 4,5%, ΚΙΝΗΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ 3,5%, ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ 3,2%. Σημειώνεται πως το βράδυ της Δευτέρας το link που στέλνει στη σελίδα των αποτελεσμάτων έβγαζε σφάλμα.


Περισσότερες ειδήσεις εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)