4 γνωστά παιχνίδια που αυξάνουν τη νοημοσύνη του παιδιού

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0
Η μεγαλύτερη επιθυμία των γονιών είναι να μεγαλώσουν ένα υγιή και έξυπνο παιδί. Από τις πρώτες κιόλας τάξεις του δημοτικού, το παιδί μπορεί μέσα από απλά καθημερινά παιχνίδια να αναπτύξει τη νοημοσύνη του.
Ένα από τα βασικά που χρειάζεται να ενισχύσετε σε έναν παιδικό εγκέφαλο είναι να το βοηθήσετε να αντιλαμβάνεται το περιβάλλον και τον εαυτό του μέσα σε αυτό. Απλά παιχνίδια όπως επιτραπέζια και παζλ συμβάλλουν στην ανάπτυξη τόσο των πνευματικών όσο και των κινητικών του δεξιοτήτων. 
Δείτε εδώ 4 από τα πιο γνωστά παιχνίδια που ενισχύουν τη νοημοσύνη του παιδιού σας:
Τουβλάκια
Τα παιδιά που διανύουν τη νηπιακή ηλικία είναι σημαντικό να απασχοληθούν με τουβλάκια, παντός τύπου. Μέσα από τις κατασκευές τους με αυτά μαθαίνουν τις τρεις διαστάσεις, τις ιδιότητες του χώρου καθώς και αντιλαμβάνονται τον όγκο και το βάρος κάθε μονάδας.
Φιδάκι
Ένα κλασσικό παιχνίδι που έχει μεγαλώσει γενεές είναι το φιδάκι. Το συγκεκριμένο επιτραπέζιο έχει δημιουργηθεί με τέτοιο τρόπο ώστε για να κερδίσει το παιδί να χρειαστεί γνώσεις αριθμητικής καθώς και να έχει αίσθηση του χώρου. Ιδανικό για παιδιά προσχολικής ηλικίας που θα αναρωτηθούν πώς θα καταφέρουν να φτάσουν μέχρι τον τερματισμό. 
Παζλ
Τα παζλ είναι ένα χόμπι για μικρούς και μεγάλους. Επιλέξτε εκείνα που αρμόζουν καλύτερα στην ηλικία του παιδιού σας και φτιάξτε τα μαζί. Η τοποθέτηση των κομματιών καθώς και η διαδικασία αναζήτησης του ενισχύει τη φαντασία, την αντίληψη και τη συνδυαστική σκέψη. 
Κουτσό
Ένα διασκεδαστικό παιχνίδι που μέσα από αυτό το παιδί αναπτύσσει τις κινητικές του δεξιότητες και την ισορροπία. Ζωγραφίζοντας με κιμωλία τα κουτάκια μαθαίνει να συσχετίζει τα μεγέθη και αποκτά μαθηματικές γνώσεις, καθώς χρειάζεται να συμπληρώσει τους αριθμούς. Ιδανικό για παιδί τριών ετών και πάνω.

Περισσότερα θέματα για παιδιά εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)