Ποια είναι η κατάλληλη ηλικία για να ξεκινήσει το παιδί μου μία ξένη γλώσσα;

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0
Ποια είναι η κατάλληλη ηλικία για να ξεκινήσει το παιδί μου μία ξένη γλώσσα;

Οι γονείς με το που ξεκινάει το παιδί τους παιδικό σταθμό εντάσσουν στην καθημερινότητά του μια σειρά από δραστηριότητες.
Μάλιστα ολοένα και πιο συχνά αρκετοί γονείς θεωρούν σκόπιμο την εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας από το νηπιαγωγείο. Το ερώτημα λοιπόν που απασχολεί πολλούς γονείς είναι ποια είναι η κατάλληλη ηλικία για να ξεκινήσει το παιδί τους μια ξένη γλώσσα.
Οι εκπαιδευτικοί συμβουλεύουν τα εξής:
  • Στην ηλικία των 7-8 ετών τα παιδιά βρίσκονται σε καλό επίπεδο γλωσσικής ωρίμανσης και μπορούν να ξεκινήσουν  μία ξένη γλώσσα.
  •  Για τα παιδιά μικρότερης ηλικίας, η εκμάθηση της ξένης γλώσσας γίνεται με τη μορφή παιχνιδιού και παραμυθιών. Υπάρχουν πολλά , απλά και όμορφα παραμύθια με εικόνες, που διευκολύνουν το παιδί να κατανοήσει την ιστορία που ακούει στην ξένη γλώσσα.
  • Το υλικό που θα χρησιμοποιηθεί πρέπει να είναι συνδεδεμένο με τα ενδιαφέροντα και τις εμπειρίες του παιδιού. Η χρήση της εικόνας και του ήχου είναι πολύ σημαντική για τα παιδιά προσχολικής ηλικίας.
  • Όσοι γονείς μιλούν άριστα μία ξένη γλώσσα, μπορούν να βοηθήσουν τα παιδιά τους να εξοικειωθούν με τη γλώσσα αυτή και να εμπλουτίσουν σταδιακά το λεξιλόγιό τους.
  • Τον βασικό ρόλο της μύησης του παιδιού στην ξένη γλώσσα πρέπει να τον αναλάβουν δάσκαλοι που είναι ειδικευμένοι σε αυτήν.

Περισσότερες εκπαιδευτικές συμβουλές εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)