ΤΑΣΕΙΣ

ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

ΥΛΙΚΟ

ΒΙΝΤΕΟ

9/4/17

5 βραβευμένες παιδικές ταινίες που κάθε παιδί πρέπει να δει!Ψυχρά κι ανάποδα (Frozen)

5 βραβευμένες παιδικές ταινίες που κάθε παιδί πρέπει να δει!
Αναμφίβολα το πιο αγαπημένο animation κάθε κοριτσιού, όλων των εποχών, η ταινία κυριολεκτικά «έσπασε ταμεία» πριν από 4 περίπου χρόνια που κυκλοφόρησε, με τους ήρωές της να παραμένουν άκρως δημοφιλείς, αν κρίνουμε από το πόσο «πουλάνε» ακόμα στα παιδιά. Στην ταινία εξετάζονται ποικίλα θέματα που αγγίζουν την καρδιά κάθε παιδιού, όπως η διαφορετικότητα, η γενναιότητα, η αυτοθυσία, μα πάνω απ’όλα… η ιερή αδελφική αγάπη. Αν έχετε δύο παιδιά, ακόμα και διαφορετικού φύλου, είναι βέβαιο ότι έπειτα από αυτή την ταινία θα έρθουν λίγο πιο κοντά.

Toy Story 3

Αντίστοιχη και η περίπτωση του Toy Story, για εμάς τους λάτρεις των παιδικών ταινιών. Παραμένει στην καρδιά μου, καθώς την πρώτη ταινία την είχα δει  ως μαθήτρια το 1995 με την καλύτερή μου φίλη στο σινεμά! (Εσείς πού την είχατε δει;) Αντιλαμβάνεστε, λοιπόν, τη συγκίνησή μου όταν στον κινηματογράφο προβλήθηκαν οι δύο συνέχειες της.

Δείτε το trailer του Toy Story 3:Το δε Toy Story 3 είναι ίσως η πιο νοσταλγική από τις 3 ταινίες. Σε αυτό ο μικρός Άντι έχει πια μεγαλώσει και ετοιμάζεται να φύγει για το Κολλέγιο. Έτσι, ο Μπαζ, ο Γούντι και τα υπόλοιπα πιστά παιχνίδια του αγωνιούν για τη μοίρα τους. Πού θα καταλήξουν τώρα που ο Άντι δεν θα παίζει πια μαζί τους; Και δεν έχουν άδικο. Θα χρειαστεί να περάσουν μια μεγάλη περιπέτεια για να καταλήξουν τελικά σε πολύ καλά χέρια! Πιστέψτε με, η ταινία αυτή θα κάνει το παιδί σας να εκτιμήσει τα παιχνίδια του πολύ περισσότερο…

Wall-E

Η ταινία Wall-E δεν έχει λάβει την προβολή που της αξίζει, ίσως γιατί όταν πρωτοκυκλοφόρησε, πριν από περίπου μια δεκαετία, οι περιβαλλοντικές ανησυχίες που επιδίωξε να μεταφέρει ήταν λίγο δυσνόητες για τα τότε μικρά παιδιά.

Δείτε το trailer:Δώστε της, όμως, μία ακόμα ευκαιρία με τα παιδιά σας σήμερα, γιατί πρόκειται πραγματικά για ένα εξαιρετικό φιλμ που σίγουρα θα βοηθήσει το παιδί να κατανοήσει, γιατί πρέπει να αγαπά τη φύση και το περιβάλλον και γιατί έχει σημασία οι φυσικές πηγές μας να διασωθούν. Θα διαπιστώσετε ότι κι εσείς, ως γονείς πια, θα την δείτε με «άλλο μάτι»…

Ψηλά στον Ουρανό (UP)

Από τα πιο αγαπημένα animation, το οποίο όσες φορές κι αν δει κανείς, ποτέ δεν είναι αρκετό! Πόσα νοήματα και πόσες ευαισθησίες μεταφέρει αυτή η ταινία... Από τα παιδικά όνειρα που είτε γίνονται πραγματικότητα, είτε μεταλλάσσονται σε κάτι ακόμα πιο ονειρεμένο στην πορεία της ζωής, στη δύναμη της αγάπης και αυτήν τη φλόγα στην καρδιά που ποτέ δεν μας εγκαταλείπει, όσα χρόνια κι αν περάσουν.

Δείτε το trailer της ταινίας:Απολαύστε, λοιπόν, για μία ακόμα φορά τον -ίδιο με τον Ζάχο Χατζηφωτίου!- Καρλ Φρέντρικσεν, έναν συνταξιούχο πωλητή μπαλονιών, να παίρνει τη μεγάλη απόφαση να πραγματοποιήσει το όνειρο της ζωής του (και της γυναίκας του), παρέα με έναν μικρό λαθρεπιβάτη που όσα προβλήματα θα του δημιουργήσει, άλλα τόσα μαθήματα θα του δώσει!

Ο Ρατατούης

«Απλά μαγική» –αυτή ήταν η πρώτη μου εντύπωση για την υπέροχη αυτή ταινία, όταν την πρωτοείδα το 2007. Ένα animation προσεγμένο στην κάθε του λεπτομέρεια που μας ταξιδεύει στο έτσι κι αλλιώς υπέροχο Παρίσι και συγκεκριμένα σε ένα από τα καλύτερα εστιατόρια. Εκεί, θα συναντήσουμε τον Ρέμι, έναν φιλόδοξο αρουραίο που ονειρεύεται να γίνει σπουδαίος σεφ. Ο Ρέμι θα συναντήσει, λοιπόν, τον Λινγκουίνι, θα αναπτύξει μαζί του μια ζεστή φιλία και μαζί θα κάνουν… θαύματα!

Η ταινία μπορεί να αρχικά να φανεί λίγο δυσνόητη σε ένα μικρό παιδί που θα δυσκολευτεί να παρακολουθήσει την «διάλεκτο» και τους ρυθμούς μιας επαγγελματικής κουζίνας, είναι όμως αδύνατο να μην ξεκαρδιστεί στα γέλια με τις περιπέτειες των δύο φίλων και όλα τα ευτράπελα που θα τους συμβούν!
Περισσότερα αφιερώματα εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

ΤΡΟΠΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

TRANSLATE THIS SITE

 
Copyright © 2018 ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ
Powered byBlogger