Οι καλύτερες μονοήμερες εκδρομές κοντά στην Αθήνα

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0


Ναύπλιο
Είναι μόλις 1,5 ώρα από την Αθήνα και το μέρος θα σε δικαιώσει. Οπωσδήποτε θα επισκεφτείς το Παλαμήδι (ενετικό φρούριο), από όπου η θέα κόβει την ανάσα. Έχει ύψος 216 μέτρα και για να το δεις από την κορυφή, θα πρέπει να ανέβεις τα 999 σκαλοπάτια του. Το Παλαμήδι, ήταν το μέρος όπου φυλακίστηκε ο Θ. Κολοκοτρώνης το 1833.
Για φαγητό συνιστούμε τον Αραπάκο. Ψαράκι, μεζεδάκια, μαγειρευτά, όλα θα τα βρεις, στην πιο ευνοϊκή θέση της παραλίας, αφού βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το Μπούρτζι.
Μετά, βόλτα στο κέντρο και λίγο πριν φύγεις, παγωτάκι στον Ιταλό (αναζήτησέ τον και ως Αntica Gelateria di Roma). Επικό.
Χαλκίδα
Στην πρωτεύουσα της Εύβοιας για ούζο και ψάρι. Η Χαλκίδα είναι κτισμένη και στις δύο πλευρές του πορθμού του Ευρίπου με το ένα κομμάτι της να βρίσκεται στην Εύβοια και το άλλο στην Στερεά Ελλάδα.
Σε μία ωρίτσα είσαι εκεί για να ευχαριστηθείς άψογους θαλασσινούς μεζέδες στο Tsaf (στην οδό Παπαναστασίου) μαζί με το τσίπουρο ή το ούζο σου. Μην παραλείψεις να δοκιμάσεις γαρίδες πανέ.
Για καφέ, περπάτα στην περατζάδα και κατάληξε -αν δεν βρεις κάτι της αρεσκείας σου, στο Xenia (γνωστό στους ντόπιους και ως «Τουριστικό») για την υπέροχη θέα του.
Αυτό που πρέπει να ξέρεις για την Χαλκίδα είναι ότι κάθε απόγευμα, η Παλιά Γέφυρα ανοίγει για μισή περίπου ώρα, για να περάσουν τα πλοία. Πρόκειται για ένα θέαμα εντυπωσιακότατο.
Σούνιο
Old time classic προορισμός.Το Σούνιο είναι το νοτιότερο άκρο του νομού Αττικής και είναι γνωστό παγκοσμίως για το υπέροχο σημείο στο οποίο βρίσκεται ο Ναός του Ποσειδώνα.
Ό,τι πρέπει για βόλτα, αρκεί να έχει λιακάδα για να ευχαριστηθείς το καθηλωτικό τοπίο. Αν πεινάσεις, θα φας πολύ καλά στη Μαρίδα (Λέγραινα). Χώρος με θέα τη θάλασσα, ευγενικό προσωπικό, σπιτικό φαγητό και φρέσκο ψαράκι από ντόπιους ψαράδες.
Μία γρήγορη απόδραση από την Αθήνα, στο ομορφότερο ακρωτήριο όπου οι αρχαίοι ημών, λάτρευαν τον Θεό της Θάλασσας. Ένα μέρος μυστηριακά όμορφο.
Φενεός 
Λίγο πιο μακριά, στα 160-180 χιλιόμετρα είναι ένας προορισμός αλλιώτικος από τους άλλους. Ο Φενεός ή αλλιώς η Ελβετία της Κορίνθου, γειτονεύει δυτικά με το νομό Αχαΐας και νότια με το νομό Αρκαδίας.
Τα λόγια είναι περιττά για να περιγράψουν την πεδιάδα ή τα γύρω χωριά. Είναι τόσο ειδυλλιακό το τοπίο που το μόνο που έχουμε να σου προτείνουμε είναι απλώς να σταματήσεις για γεύμα ή καφεδάκι όπου τραβάει η καρδιά σου. Ετοιμάσου να μαγευτείς.
Περισσότερες εκδρομές εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)