5 βραβευμένες με Γαλάζια Σημαία παραλίες κοντά στην Αθήνα για οικογενειακές βουτιές

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0




Βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού και ήδη πολλοί απολαμβάνουν τις διακοπές τους σε κάποιο από τα όμορφα νησιά μας. Οι υπόλοιποι, όμως, που έχουμε «ξεμείνει» στην Αθήνα, ψάχνουμε μια ανάσα δροσιάς στις παραλίες που βρίσκονται κοντά στην πόλη.
Συγκεντρώσαμε τις 5 παραλίες που βρίσκονται μια ανάσα μακριά από την Αθήνα και είναι ιδανικές για βουτιές μαζί με τα παιδιά, μιας και έχουν βραβευτεί με Γαλάζια Σημαία.

Μικρό Καβούρι, Καβούρι

Αμμουδιά και γαλάζια νερά και μόλις λίγη ώρα μακριά από το κέντρο. Τι άλλο να ζητήσει κανείς; Η παραλία "Μικρό Καβούρι" βρίσκεται περίπου 15 χιλιόμετρα μακριά από την Αθήνα, η ακτή της προσφέρεται για παιχνίδι με τα κουβαδάκια, ενώ είναι ιδανική για να εξοικειωθούν τα παιδιά με το κολύμπι, αφού τα νερά της είναι αρκετά ρηχά.
Τόσο κοντά και παράλληλα τόσο μακριά από την βουή της πόλης, αφού δεν βρίσκεται κοντά σε κεντρικό δρόμο, στο Μικρό Καβούρι μπορείτε να βρείτε ξαπλώστρες και ομπρέλες (επί πληρωμή) ή να ξαπλώσετε στη σκιά των δέντρων που υπάρχουν στην παραλία. Αν πεινάσετε οι ταβέρνες που βρίσκονται στην περιοχή θα αποζημιώσουν την πείνα σας και με το παραπάνω.

Ακτή Βουλιαγμένης, Βουλιαγμένη

Σε λίγο θα ονομάζεται «Πλαζ Λουκιανός Κηλαηδόνης» και βρίσκεται ελάχιστα χιλιόμετρα μακριά από το Μικρό Καβούρι - 5 για να είμαστε ακριβείς - και 20 από το κέντρο της Αθήνας! Μεγάλη και αμμουδερή παραλία με ξαπλώστρες, ομπρέλες και ντουζιέρες προσφέρεται για πολλές βουτιές και θαλάσσια παιχνίδια και δραστηριότητες. Διαθέτει, επίσης, μπαρ, εστιατόριο και καφετέριες για αναψυκτικά και σνακ. Ένα από τα εξαιρετικά χαρακτηριστικά της παραλίας είναι η δυνατότητα πρόσβασης που προσφέρει σε άτομα με κινητικά προβλήματα.
Ωράριο λειτουργίας: από τις 08:00 έως τις 21:00
Γενική τιμή εισόδου: Καθημερινές και σαββατοκύριακα 5€. Μειωμένο: 3€ τις καθημερινές και 4€ τα σαββατοκύριακα.

Αγία Μαρίνα, Κορωπί

Κοντά στο Κορωπί και μόλις 34 χιλιόμετρα μακριά από την Αθήνα η παραλία της Αγίας Μαρίνας σας περιμένει. Είναι αμμουδερή και δεν είναι οργανωμένη, σε όλο το μήκος της, για αυτό προμηθευτείτε και τα απαραίτητα για την βόλτα στην παραλία, αν το θέλετε. Βρίσκεται μπροστά από την ομώνυμη εκκλησία και τα ρηχά νερά της ενδείκνυνται για ατελείωτο παιχνίδι με τα παιδιά.

Μπρεξίζα, Νέα Μάκρη

Στη Νέα Μάκρη οι πιο γνωστές παραλίες είναι το Ζούμπερι και το Μάτι. Εμείς, όμως, θα ξεφύγουμε από τα «τετριμμένα» και θα σας πάμε 30 χιλιόμετρα μακριά από το κέντρο της Αθήνας σε μια παραλία γεμάτη άμμο, φοίνικες και νερά… νησιώτικα. Είναι μεγάλη, οπότε δεν θα χρειαστεί να στριμωχτείτε με τους άλλους λουόμενους, ενώ μπορείτε να απολαύσετε την σκιά από τους φοίνικες που βρίσκονται στην παραλία.

Αυλάκι, Πόρτο Ράφτη

Περίπου 30 χιλιόμετρα μακριά από την Αθήνα βρίσκεται το Αυλάκι, στο Πόρτο Ράφτη. Εξοπλισμένη με ντουζ, αποδυτήρια, μεγάλες ομπρέλες και ξαπλώστρες είναι ιδανική για μια οικογενειακή βουτιά. Αμμουδερή και μεγάλη σας περιμένει να την απολαύσετε με τα παιδιά.
Ωράριο λειτουργίας: από τις 08:00 έως τις 20:00
Γενική τιμή εισόδου: 5€
Βέβαια, οφείλουμε να σας προειδοποιήσουμε: Επειδή η ζέστη στην πρωτεύουσα είναι έντονη και επειδή οι παραπάνω παραλίες είναι πολύ δημοφιλείς, αν αποφασίσετε να κάνετε το μπάνιο σας σε μία από αυτές ξεκίνηστε νωρίς από το σπίτι και οπλιστείτε με αρκετή υπομονή, αφού - ίσως - δυσκολευτείτε να βρείτε ελεύθερη ξαπλώστρα.
Περισσότερα αφιερώματα εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)