προετοιμασία: 15ʹ αναμονή: 20ʹ τηγάνισμα: 4ʹ
Υλικά για 6 άτομα
Για τις τηγανίτες
- 1 φακελάκι μαγιά, ξερή
- 1 πρέζα αλάτι
- 100 ml νερό, ζεστό
- 2 αυγά
- 450 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 100 γρ. γιαούρτι
- 4 κ.σ. ζάχαρη, κρυσταλλική
- 100 ml γάλα
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι, βιολογικό
Για τη σοκολάτα
- 300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
- 250 ml. κρέμα γάλακτος
- 1 κ.σ. βούτυρο
- φρούτα εποχής ψιλοκομμένα, για το σερβίρισμα
- 1/2 φλ. βούτυρο λιωμένο, για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
- Τηγανίτες: Σε ένα μπολ διαλύουμε τη μαγιά με το αλάτι και το νερό. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα χυλό λείο και παχύρρευστο.
- Σκεπάζουμε το χυλό με μεμβράνη και τον αφήνουμε για 20 λεπτά σε μέρος ζεστό, ώστε να διπλασιαστεί σε όγκο.
- Σοκολάτα: Σε μπεν μαρί ζεσταίνουμε τη σοκολάτα με την κρέμα γάλακτος.
- Μόλις λιώσει η σοκολάτα, αποσύρουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε καλά μαζί με το βούτυρο.
- Σκεπάζουμε το μείγμα και το αφήνουμε στο ψυγείο για 10 λεπτά να σφίξει.
- Με ένα πινέλο αλείφουμε το αντικολλητικό τηγάνι με το βούτυρο. Με ένα κουτάλι παίρνουμε μια μικρή ποσότητα από το μείγμα και την απλώνουμε στο τηγάνι σαν κρέπα.
- Τηγανίζουμε για 2 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Σερβίρουμε δύο-δύο τις τηγανίτες μαζί με κρέμα σοκολάτας και ψιλοκομμένα φρούτα εποχής.
Τip
Για περισσότερα αρώματα, αντικαταστήστε τη μισή ποσότητα νερού με χυμό πορτοκαλιού.
Περισσότερες συνταγές εδώ.