προετοιμασία: 30ʹ αναμονή: 30ʹ ψήσιμο: 30ʹ
Υλικά για 4 άτομα
- 500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
- 2 σκελίδες σκόρδου
- 2 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. κύμινο
- 2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
- 1 φλ. λευκό ξηρό κρασί
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Eκτέλεση
- Ζυμώνουμε πολύ καλά όλα τα υλικά σε μια λεκάνη, μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές, οι ίνες του κρέατος να σπάσουν και η ζύμη να είναι μαλακή και εύπλαστη. Τη βάζουμε για 30 λεπτά στο ψυγείο να σφίξει.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C.
- Πλάθουμε μακρόστενα σουτζουκάκια και τα απλώνουμε σε λαδωμένο ταψί ή σε ταψί στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα.
- Ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά, ανάλογα με το πόσο χοντρά έχουμε πλάσει τα σουτζουκάκια. Ελέγχουμε τρυπώντας με ένα μυτερό μαχαίρι αν έχουν ψηθεί.
Tip
Ταιριάζουν ωραιότατα με μια σάλτσα ντομάτας για την οποία θα χρειαστείτε 1 κιλό ντομάτες τριμμένες, 2 κ.σ. ελαιόλαδο, 1 πρέζα ζάχαρη, 1 πρέζα μπαχάρι τριμμένο, αλάτι και πιπέρι. Βράζετε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να δέσει η σάλτσα. Με αυτήν περιχύνετε τα σουτζουκάκια σας.
Περισσότερες συνταγές εδώ.