Πώς να προστατεύσετε την ιδιωτική σας ζωή από τα social media

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0
-Κρατήστε τις έχθρες και τους καβγάδες σας εκτός facebook και twitter. Είναι τόσο σημαντικό να γνωρίζετε ποιά τμήματα της ζωής σας πρέπει να κρατάτε κρυφά και οι αντιπαλότητες είναι αναμφίβολα το πιο σημαντικό. Να είστε σίγουροι ότι πολύς κόσμος περνάει ευχάριστα την ώρα του τρώγοντας ποπ-κορν και διαβάζοντας την ιστορία ενός καλού καβγά ή μια εχθρική ιστορία στο facebook, οπότε σκεφτείτε αν θα θέλατε να είστε εσείς στην άλλη πλευρά. Το μόνο που πολύ απλά θα καταφέρετε, είναι να γελοιοποιηθείτε. Μείνετε μακριά από διαμάχες μέσω των social media. Θα ευγνωμονείτε κάποτε τον εαυτό σας γι'αυτό.
-Ένα δυναμικό αφεντικό θα ρίξει πιθανότατα μια ματιά για εσάς στα social media. Ανεξάρτητα από τον προϊστάμενο και τη φιλελεύθερη προσέγγισή του, δεν θα θέλατε να ανακαλύψει περίεργες, ασυνήθιστες συμπεριφορές σας και ένα προφίλ διαφορετικό από αυτό που γνωρίζει κάθε μέρα στη δουλειά, θα τον ξενίσει. Φερθείτε σαν επαγγελματίες, σαν να είσαστε σε interview. Το προφίλ σας στα social media, μπορεί να πει περισσότερα για την προσωπικότητά σας και από την πιο δύσκολη συνέντευξη.
-Εάν σας αρέσουν τα selfies, το θέμα είναι δικό σας. Οπωσδήποτε, μη ξεφεύγετε. Ένα selfie την εβδομάδα είναι αρκετό και να ξέρετε ότι υπάρχουν πολλοί που το απεχθάνονται. Κανείς δεν χρειάζεται να κάνει post πάνω από ένα selfie την ημέρα. Και προτού σκεφτείτε ότι αυτό είναι έτσι κι αλλιώς γελοίο ακόμα και να το σκεφτεί κανείς, αναρωτηθείτε αν γνωρίζετε τουλάχιστον ένα πρόσωπο στα προφίλ που παρακολουθείτε, που "ποστάρει" πάνω από μία φωτογραφία του την ημέρα. Θα διαπιστώσετε ότι είναι πλέον αρκετοί. Δεν χρειάζεται να είστε και εσείς στη λίστα.
-Μη σχολιάζετε την ερωτική σας ζωή στα social media. Σχολιάστε την αν θέλετε, με κάποιο συγκρατημένο τρόπο και μόνο αν νοιώθετε άνετα με το όλο θέμα. Σε κάθε περίπτωση, εάν βιώνετε μια αξιοθρήνητη σχέση ή γάμο, προσπαθήστε καλύτερα να το κρατήσετε κρυφό από τα social media. Είναι ακριβώς το ίδιο με τον πρώτο κανόνα, που αφορούσε τους καβγάδες και τους εχθρούς σας. Εάν για παράδειγμα, χωρίζετε και ξανασμίγετε κάθε μέρα και ενημερώνετε με σχετικά «post» το facebook γι'αυτό, έχετε δώσει μια καλή ευκαιρία στο 80% των φίλων σας να στρέψουν όλη τους την προσοχή πάνω σας. Είστε σίγουροι ότι το θέλετε;
-Μην αναφέρεστε πολύ συχνά στο πόσο καλά περνάτε στη ζωή σας, ακόμα κι αν ισχύει κάτι τέτοιο. Είναι ενοχλητικό και εκνευριστικό και σκεφτείτε ότι υπάρχουν πολλοί εκεί έξω που ίσως δεν έχουν τις δυνατότητες τις δικές σας ή απλά, είναι πολύ στριμωγμένοι και φορτωμένοι προβλήματα. Για παράδειγμα, δεν χρειάζεται να σχολιάζετε συνεχώς την καθημερινή σας πρόοδο στο πανάκριβο γυμναστήριό σας, να ποστάρετε κάθε βράδυ φωτογραφίες με τρελές παρέες σε εστιατόρια και μπαράκια διασκεδάζοντας χαρούμενοι, να αναφέρετε συνεχώς σε ποιο αεροδρόμιο είστε, να ανεβάζετε φωτογραφίες σας σε πολυτελή resort, να στέλνετε καλημέρες από διακοπές σε νησιά, όταν δεν διανύουμε περίοδο διακοπών. Εάν είστε περήφανοι για τη ζωή που κάνετε, δεν χρειάζεται να το διαλαλείτε. Απλά, κρατείστε σε όλα αυτά ένα χαμηλό προφίλ, είναι τόσο εύκολο!
-Μην ανακοινώνετε τις παρέες, τις διασυνδέσεις και τις γνωριμίες σας στο internet. Είναι κάτι που συνηθίζεται εάν είστε στο σχολείο ή στο πανεπιστήμιο, αλλά η ζωή των ενηλίκων είναι διαφορετική. Θα σας γλιτώσει από πολλές ταλαιπωρίες στο μέλλον, όπως το να αναγκαστείτε να αλλάζετε ονόματα σε διάφορους λογαριασμούς σας στο μέλλον, προσπαθώντας να κρύψετε ζητήματα της προσωπικής, κοινωνικής και επαγγελματικής σας ζωής, όταν προσπαθήσετε να βρείτε μια καινούργια δουλειά και δεν θα θέλετε να σας συνδέουν με πρόσωπα και καταστάσεις.
Γενικά, προσπαθήστε να δημιουργήσετε μια παρουσία στους χώρους αυτούς, για την οποία θα είστε περήφανοι και στο παρόν και στο μέλλον. Άλλωστε, λίγο μυστήριο γύρω από την προσωπικότητά σας, θα εντυπωσιάσει περισσότερο τους φίλους σας στα social media, δημιουργώντας μια ευχάριστη αύρα γύρω από το προφίλ σας που σίγουρα θα σας αποζημιώσει!
Περισσότερες συμβουλές εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)