Ανακαλύφθηκε προϊστορικός ναός κοντά στο Στόουνχεντζ - Νέα δεδομένα για τη θρησκεία των προϊστορικών ανθρώπων

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0
STONEHENGE
Τα συντρίμμια ενός προϊστορικού ναού κοντά στο μεγαλιθικό μνημείο Στόουνχεντζ στην Αγγλία αποτελούν αποδείξεις ότι έλαβε χώρα μια θρησκευτική επανάσταση.
Οι αρχαιολόγοι έχουν κάνει σημαντικές νέες ανακαλύψεις που βοηθούν στο να κατανοήσουμε πως το συγκεκριμένο μνημείο αποτέλεσε σημείο αναφοράς για την μετάβαση από μια παλαιά θρησκεία σε μια νέα.
Περίπου πριν από ένα χρόνο, Βρετανοί και Αυστριακοί αρχαιολόγοι σκάναραν το έδαφος της περιοχής, με αποτέλεσμα να εντοπίσουν ένα προϊστορικό ναό δύο μίλια βορειοδυτικά του Στοόουνχεντζ. Τώρα, νέες έρευνες αποκαλύπτουν πως ο ναός ήταν ακόμα πιο εντυπωσιακός από ότι πιστεύαμε.
Σύμφωνα με τον Independent, οι αρχαιολόγοι πιστεύουν πως το θάψιμο του ναού – που αποτελείται από γιγαντιαίες πέτρες – συμβολίζει την στροφή προς μια άλλη θρησκεία, η οποία είχε ως λατρευτικό αντικείμενο τον ήλιο.
Ο προϊστορικός ναός βρισκόταν στον λόφο Beacon, ο οποίος εκτιμάται πως ήταν πνευματικής σημασίας. Ίσως να αποτελούσε την «οικία» ενός πνεύματος ή θεότητας της φύσης.
Αξίζει να σημειωθεί πως ενώ είναι εύκολος ο υπολογισμός της μετάβασης από τις Ρωμαϊκές θρησκείες στον χριστιανισμό ή από τον Αραβικό παγανισμό στο Ισλάμ, ήταν αρκετά δύσκολο να υπολογιστούν οι αλλαγές στις λατρείες της προϊστορικής περιόδου. Γι' αυτό ακριβώς τον λόγο, τα συγκεκριμένα ευρήματα είναι μεγάλης σημασίας.
Περισσότερες ανακαλύψεις εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)