Τι θα χρειαστείτε
1 1/3 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κ. γλ. μαγειρική σόδα
1/2 κ. γλ. αλάτι
1/2 φλ. αλμυρό, μαλακό βούτυρο
1/4 φλ. και 2 κ. σ. κρυσταλλική ζάχαρη
1/4 φλ. και 3 κ. σ. καστανή ζάχαρη
1/2 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
1 μεγάλο αυγό
1 φλ. μικρά κομματάκια κουβερτούρας ή όποιας σοκολάτας προτιμάτε
Χοντρό αλάτι, για να γαρνίρετε τα μπισκότα
Τι πρέπει να κάνετε
1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και στρώστε σε ένα μεγάλο ταψί, αντικολλητικό χαρτί.
2. Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίξτε το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι.
3. Χτυπήστε με το μίξερ σας το βούτυρο, τη λευκή και τη μαύρη ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας μέχρι το μείγμα να γίνει κρεμώδες.
4. Προσθέστε το αυγό και χτυπήστε καλά. Σιγά-σιγά, προσθέστε το μείγμα με το αλεύρι, το αλάτι και τη μαγειρική σόδα και ανακατέψτε τα όλα μαζί. Τέλος, ρίξτε και τα κομματάκια σοκολάτας.
5. Με ένα μεγάλο κουτάλι της σούπας, ρίξτε ποσότητες του μείγματος σε στρογγυλό σχήμα στο ταψί. Ψήστε για 9 με 11 λεπτά, μέχρι τα cookies να «χρυσίσουν».
6. Πασπαλίστε με χοντρό αλάτι τα μπισκότα σας, αφήστε τα κρυώσουν (κατά προτίμηση σε μία σχάρα) και… καταβροχθίστε ελεύθερα!