Τα μελομακάρονα έχουν φέτος την τιμητική τους. Τα μελομακάρονα μπύρας είναι εύκολα και πεντανόστιμα. Δοκιμάστε τα!
Υλικά
• 2 φλιτζάνια του τσαγιού αραβοσιτέλαιο
• 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
• 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού μπύρα
• 1 κουταλάκι σόδα
• 4 κ.τ.σ κονιάκ
• 4 κ.τ.σ χυμό πορτοκάλι
• ξύσμα από ένα πορτοκάλι
• 1 κ.τ.σ κανέλα και γαρίφαλο τριμμένα
• 1 κουταλάκι μπέϊκιν πάουντερ
• 1 κιλό αλεύρι (μπορεί και λιγότερο)
• κανέλα
• γαρίφαλα ολόκληρα
• τριμμένα καρύδια
• 2 φλιτζάνια του τσαγιού αραβοσιτέλαιο
• 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
• 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού μπύρα
• 1 κουταλάκι σόδα
• 4 κ.τ.σ κονιάκ
• 4 κ.τ.σ χυμό πορτοκάλι
• ξύσμα από ένα πορτοκάλι
• 1 κ.τ.σ κανέλα και γαρίφαλο τριμμένα
• 1 κουταλάκι μπέϊκιν πάουντερ
• 1 κιλό αλεύρι (μπορεί και λιγότερο)
• κανέλα
• γαρίφαλα ολόκληρα
• τριμμένα καρύδια
Σιρόπι:
• 1 φλιτζάνι του τσαγιού μέλι
• 1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
• 1 φλιτζάνι του τσαγιού νερό.
• 1 φλιτζάνι του τσαγιού μέλι
• 1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
• 1 φλιτζάνι του τσαγιού νερό.
Εκτέλεση:
Φτιάξτε το σιρόπι βάζοντας σε μια κατσαρόλα τα τρία υλικά και βράστε το για 10 λεπτά. Αφήστε το στην άκρη να κρυώσει
Χτυπήστε στο μίξερ το αραβοσιτέλαιο για 10-15 λεπτά. Προσθέστε τη ζάχαρη και συνεχίστε με το μίξερ.
Ρίξτε τη σόδα στο πορτοκάλι και προσθέστε στο μπολ του μίξερ όλα τα υγρά υλικά και μετά τα στερεά, αφού ανακατέψετε το μπέικιν με το αλεύρι.
Αφού η ζύμη σας είναι έτοιμη πλάστε τα μελομακάρονα και ψήστε τα στους 180 βαθμούς για 30 με 40 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Όπως είναι ζεστά ρίξτε μέσα στο ταψί το σιρόπι και σιροπιάστε τα και από τη μία πλευρά και από την άλλη.
Φτιάξτε το σιρόπι βάζοντας σε μια κατσαρόλα τα τρία υλικά και βράστε το για 10 λεπτά. Αφήστε το στην άκρη να κρυώσει
Χτυπήστε στο μίξερ το αραβοσιτέλαιο για 10-15 λεπτά. Προσθέστε τη ζάχαρη και συνεχίστε με το μίξερ.
Ρίξτε τη σόδα στο πορτοκάλι και προσθέστε στο μπολ του μίξερ όλα τα υγρά υλικά και μετά τα στερεά, αφού ανακατέψετε το μπέικιν με το αλεύρι.
Αφού η ζύμη σας είναι έτοιμη πλάστε τα μελομακάρονα και ψήστε τα στους 180 βαθμούς για 30 με 40 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Όπως είναι ζεστά ρίξτε μέσα στο ταψί το σιρόπι και σιροπιάστε τα και από τη μία πλευρά και από την άλλη.
Πασπαλίστε με τριμμένα καρύδια ή απλά καρφώστε ένα γαρίφαλο στο κέντρο.
Περισσότερες συνταγές εδώ.