Όσοι ασχολείστε με κατασκευές σίγουρα θα έχετε ακούσει για την ζύμη αλατιού με την οποία μπορούμε να φτιάξουμε απίστευτα πραγματάκια και διακοσμητικούλια!
Αν ψάχνετε λοιπόν ένα φθηνό αλλά και πολύ δημιουργικό τρόπο για να φτιάξετε τα δικά σας στολίδια τότε σίγουρα πρέπει να δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή!
Υλικά:
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κούπα αλάτι
1 κούπα νερό
Ανακατέψτε τα υλικά μέσα σε ένα μπoλ ρίχνοντας σιγά σιγά το νερό. Φτιάξτε μία ομοιόμορφη ζύμη.
Βγάλτε τη ζύμη από το μπολ και σε λεία επιφάνεια ζυμώστε για 10 λεπτά μέχρι να γίνει εύπλαστη και λεία. Αφήστε να ξεκουραστεί για 20 λεπτάκια πριν την χρησιμοποιήσετε.
Όσο ξεκουράζεται η ζύμη απλώστε αντικολλητικό χαρτί σε 2 ταψιά.
Ανοίξτε τη ζύμη σε φύλλο περίπου στο πάχος ενός κέρματος.
Με τη βοήθεια κουπ-πατ κόψτε σε σχήματα. Κάντε τρύπες με ένα ξύλινο καλαμάκι στην κορυφή κάθε σχήματος για να μπορέσετε μετά να περάσετε κορδέλες. Προσέξτε να μην είναι πολύ μικρές γιατί θα έχετε πρόβλημα στο πέρασμα της κορδέλας.
Εάν θέλετε μπορείτε να κάνετε διάφορα σχέδια πάνω στα σχήματα σας ή ακόμα και να τοποθετήσετε γυάλινες πέτρες.
Βάλτε τα στα ταψάκια
Τώρα για το στέγνωμα υπάρχουν 2 επιλογές. Η μία είναι να τα αφήσετε να στεγνώσουν από μόνα τους. Βέβαια το μειονέκτημα είναι ότι θα πάρει πάνω από 48 ώρες για να στεγνώσουν εντελώς. Σαφώς είναι η πιο οικολογική λύση. Η δεύτερη επιλογή είναι να τα βάλετε στο φούρνο στους 80 βαθμούς για περίπου 4 ώρες. Φυσικά μην σκεφτείτε να ανεβάσετε τη θερμοκρασία για να στεγνώσουν πιο γρήγορα, γιατί το μόνο που θα καταφέρετε είναι να σπάσουν, να κάνουν φουσκάλες ή ρωγμές.
Αν τα στεγνώσετε στο φούρνο, μόλις τον κλείσετε αφήστε τα μέσα να κρυώσουν μόνα τους.
Και τώρα ήρθε η ώρα για το χρώμα. Εάν θέλετε βέβαια, γιατί εμένα μου αρέσουν πολύ και όπως είναι. Με ακρυλικά χρώματα θα κάνετε μια χαρά τη δουλειά σας.
Περάστε και τις κορδελίτσες και είναι έτοιμα για κρέμασμα!
Δείτε παρακάτω ιδέες για να φτιάξετε τα δικά σας όμορφα στολίδια από ζύμη αλατιού!
Αν ψάχνετε λοιπόν ένα φθηνό αλλά και πολύ δημιουργικό τρόπο για να φτιάξετε τα δικά σας στολίδια τότε σίγουρα πρέπει να δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή!
Υλικά:
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κούπα αλάτι
1 κούπα νερό
Ανακατέψτε τα υλικά μέσα σε ένα μπoλ ρίχνοντας σιγά σιγά το νερό. Φτιάξτε μία ομοιόμορφη ζύμη.
Βγάλτε τη ζύμη από το μπολ και σε λεία επιφάνεια ζυμώστε για 10 λεπτά μέχρι να γίνει εύπλαστη και λεία. Αφήστε να ξεκουραστεί για 20 λεπτάκια πριν την χρησιμοποιήσετε.
Όσο ξεκουράζεται η ζύμη απλώστε αντικολλητικό χαρτί σε 2 ταψιά.
Ανοίξτε τη ζύμη σε φύλλο περίπου στο πάχος ενός κέρματος.
Με τη βοήθεια κουπ-πατ κόψτε σε σχήματα. Κάντε τρύπες με ένα ξύλινο καλαμάκι στην κορυφή κάθε σχήματος για να μπορέσετε μετά να περάσετε κορδέλες. Προσέξτε να μην είναι πολύ μικρές γιατί θα έχετε πρόβλημα στο πέρασμα της κορδέλας.
Εάν θέλετε μπορείτε να κάνετε διάφορα σχέδια πάνω στα σχήματα σας ή ακόμα και να τοποθετήσετε γυάλινες πέτρες.
Βάλτε τα στα ταψάκια
Τώρα για το στέγνωμα υπάρχουν 2 επιλογές. Η μία είναι να τα αφήσετε να στεγνώσουν από μόνα τους. Βέβαια το μειονέκτημα είναι ότι θα πάρει πάνω από 48 ώρες για να στεγνώσουν εντελώς. Σαφώς είναι η πιο οικολογική λύση. Η δεύτερη επιλογή είναι να τα βάλετε στο φούρνο στους 80 βαθμούς για περίπου 4 ώρες. Φυσικά μην σκεφτείτε να ανεβάσετε τη θερμοκρασία για να στεγνώσουν πιο γρήγορα, γιατί το μόνο που θα καταφέρετε είναι να σπάσουν, να κάνουν φουσκάλες ή ρωγμές.
Αν τα στεγνώσετε στο φούρνο, μόλις τον κλείσετε αφήστε τα μέσα να κρυώσουν μόνα τους.
Και τώρα ήρθε η ώρα για το χρώμα. Εάν θέλετε βέβαια, γιατί εμένα μου αρέσουν πολύ και όπως είναι. Με ακρυλικά χρώματα θα κάνετε μια χαρά τη δουλειά σας.
Περάστε και τις κορδελίτσες και είναι έτοιμα για κρέμασμα!
Δείτε παρακάτω ιδέες για να φτιάξετε τα δικά σας όμορφα στολίδια από ζύμη αλατιού!
Περισσότερες κατασκευές εδώ.