Τι προσφέρει στα παιδιά το ποδόσφαιρο

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0


Άσκηση, πειθαρχία και ομαδικό πνεύμα είναι μερικά μόνο από τα οφέλη του βασιλιά των σπορ για τα παιδιά.
Αν ανήκετε σε εκείνη την κατηγορία των γονιών που έχουν στο σπίτι τους ένα παιδικό δωμάτιο το οποίο έχει μετατραπεί σε γήπεδο ποδοσφαίρου και καθημερινά τρέμει το φυλλοκάρδι τους μήπως βρούν τζάμια σπασμένα και το δωμάτιο βομβαρδισμένο τοπίο, τότε μάλλον μεγαλώνετε έναν ανερχόμενο Μέσι ή Ρονάλντο.
Ίσως να έχετε σκεφτεί ότι θα ήταν καλή ιδέα να φέρετε το παιδί σε επαφή με τον μαγικό κόσμο του ποδοσφαίρου, αλλά να μην το έχετε κάνει μέχρι τώρα γιατί δεν είστε σίγουροι σε τι θα το βοηθήσει.
football
Όμως o υπεύθυνος προπονητής της ακαδημίας ποδοσφαίρου «ΑΘΗΝΑ ACADEMY Αγ. Δημητρίου» κ. Γιώργος Γκοβερίνος τονίζει ότι, εκτός από τα οφέλη της άσκησης στο σώμα αλλά και στο πνεύμα, είναι σημαντικό για ένα παιδί να διδαχθεί την πειθαρχία και το σεβασμό στους κανόνες και τους συμπαίκτες του και να γνωρίσει σημαντικές αξίες του αθλητισμού όπως η αλληλεγγύη και η άμιλλα.
Με οδηγό τη διασκέδαση και τη δραστηριοποίηση εκτός σπιτιού, οι μικροί φίλαθλοι μπορούν να ασχοληθούν με το ποδόσφαιρο και να γνωρίσουν από πρώτο χέρι τα μυστικά και τις τεχνικές του! Η ομαδικότητα του αθλήματος διδάσκει στα παιδιά το παιχνίδι με κανόνες και παράλληλα τα βοηθά να κάνουν φίλους και να διασκεδάσουν.
Και αν ακόμα έχετε αμφιβολίες, πάρτε μια γεύση από το πώς περνάνε οι μικροί ταλαντούχοι ποδοσφαιριστές όταν δεν κλωτσάνε την μπάλα μέσα στο σπίτι.

Περισσότερες συμβουλές εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)