12 κόλπα για το πλυντήριο ρούχων που πρέπει να γνωρίζετε πριν βάλετε το επόμενο

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0


Από τη στιγμή που οι μητέρες μαθαίνουν στα παιδιά τους να βάζουν πλυντήριο, υπάρχει πάντα η ανάγκη να γίνεται σωστή δουλειά, με λίγη προσπάθεια.
Ευτυχώς, υπάρχουν άνθρωποι που έχουν μοιραστεί μερικά έξυπνα και εύκολα κόλπα για το πλυντήριο των ρούχων. Υπάρχουν πολλά λάθη που μπορεί να κάνει κάποιος και τα αποτελέσματα φαίνονται: Πουλόβερ που συρρικνώνονται, ρούχα που άλλαξαν χρώμα και πολλά άλλα.
Αυτός είναι ο λόγος που παρακάτω θα βρείτε μερικές χρήσιμες συμβουλές. Δεν είναι μόνο αποτελεσματικές, αλλά και απλές, ώστε να σας βοηθήσουν. Μακάρι να γνωρίζαμε περισσότερες από αυτές, αρκετά νωρίτερα.
Διαβάστε παρακάτω μερικά κόλπα για το πλυντήριο, που θα σας βοηθήσουν σημαντικά.
#1 Βάλτε ένα φύλλο αλουμινόχαρτου μέσα στο στεγνωτήριο
Wikimedia / Jurii
Η Σάρα από το Budget Friendly Diva, εξηγεί πως αυτό μπορεί να λειτουργήσει ως φύλλο στεγνώματος. Θα περάσουν 6 μήνες πριν χρειαστεί να το αλλάξετε με μια νέα μπάλα αλουμινόχαρτου.
#2 Χρησιμοποιήστε ξύδι για να μαλακώσετε τα σκληρά υφάσματα
Max Pixel
Σύμφωνα με την ειδική καθαρισμού και οργάνωσης της σελίδας Ask Anna, το ξύδι δεν βοηθά μόνο τα σκληρά υφάσματα να μαλακώσουν. Μπορεί επίσης να απομακρύνει τις μυρωδιές, ενώ δρα και ως αντιβακτηριδιακό.
#3 Χρησιμοποιήστε κιμωλία για να απομακρύνετε τους λεκέδες λίπου
ς
Wikimedia Commons / Feen
Το Apartment Therapy εγγυάται πως τρίβοντας λίγη κιμωλία σε ένα λεκέ πριν το πλύσιμο του ρούχου, θα απορροφήσει κάθε ενοχλητικό λίπος από κραγιόν, ως μπέικον.
#4 Τοποθετήστε παγάκια στο στεγνωτήριο για να απαλλαγείτε από το τσαλάκωμα
Flickr / Liz West
Οι αναγνώστες του Lifehacker το δοκίμασαν και επιβεβαιώνουν το αποτέλεσμα. Μην χρησιμοποιήσετε πολλά παγάκια, ρυθμίστε την θερμοκρασία στο ζεστό και μην γεμίσετε τον κάδο με πολλά ρούχα.
#5 Προσθέστε αλάτι για να αποφύγετε τα χρώματα που ξεβάφουν
Pixabay / rkit
Η ομάδα του Lifehacker προτείνει επίσης αυτό το τέχνασμα. Προφανώς, τα χλωριούχα στοιχεία που βρίσκονται στο αλάτι, βοηθούν στο να προστατευτούν τα ζωντανά χρώματα. Επιπλέον, αποτρέπεται το γρήγορο ξεθώριασμα με τις πλύσεις.
#6 Αφαιρέστε τους λεκέδες από μελάνι με λακ μαλλιών
YouTube / LifeHackster
Η Τζίλι από το One Good Thing, εξηγεί πως το οινόπνευμα που βρίσκεται στη λακ και το απολυμαντικό χεριών, μπορεί να λειτουργήσει ως δυνατός διαλύτης. Αφού μουσκέψετε τον λεκέ με ένα από τα 2 προϊόντα, αφήστε το ρούχο για 10 λεπτά και τοποθετήστε το στο πλυντήριο.
#7 Γράψτε οδηγίες στο μηχάνημα με μαρκαδόρους στεγνού σβησίματος
Wikimedia Commons / Santeri Viinamäki
Αν ξεχνάτε σε ποιο πρόγραμμα πρέπει να μπουν μερικά ρούχα ή αν τα παιδιά σας ξεχνούν τα βασικά βήματα, το Parent Hacks δίνει τη λύση. Προτείνει να χρησιμοποιήσετε μαρκαδόρους στεγνού σβησίματος, για να κάνετε διευκρινήσεις όπου χρειάζεται.
#8 Επαναφέρετε τα συρρικνωμένα ρούχα με μαλακτικό μαλλιών
YouTube / One Good Thing by Jillee
Η Λίντσεϊ από το Down by the Bay,σκέφτηκε πως έπρεπε να αποχωριστεί ένα αγαπημένο της φόρεμα όταν αυτό συρρικνώθηκε στο στεγνωτήριο. Ωστόσο, αφού το μούσκεψε με χλιαρό νερό και με απλό μαλακτικό μαλλιών, μπορούσε να το τεντώσει, επαναφέροντάς το στην αρχική του μορφή. Η Τζίλι από το One Good Thing είχε τα ίδια αποτελέσματα χρησιμοποιώντας παιδικό σαμπουάν, για να μαλακώσει τις ίνες.
#9 Βράστε λεμόνια, για να κάνετε λαμπερά τα ξεθωριασμένα λευκά
Wikimedia Commons / André Karwath aka Aka
Η βασίλισσα του Lifestyle, Μάρθα Στιούαρτ, αποκαλύπτει πώς θα κάνετε τα θαμπά λευκά ρούχα να λάμπουν και πάλι: τοποθετήστε λεμόνια σε φέτες σε μια κατσαρόλα με νερό, ώσπου να βράσουν. Σβήστε τη φωτιά και προσθέστε τα ρούχα σας. Αφήστε τα να μουλιάσουν για 1 ώρα και μετά πλύνετέ τα ως συνήθως. Για επιπλέον αποτελέσματα, αφήστε τα να στεγνώσουν στο φως του ήλιου και όχι στο στεγνωτήριο.
#10 Προσθέστε μια μπάλα του τένις ενώ στεγνώνετε κουβέρτες και μαξιλάρια
Pixabay / CarolKra
Αυτό είναι ένα άλλο τέχνασμα που επιβεβαιώνει η ομάδα του Lifehacker. Αν προσθέσετε δύο ή τρεις μπάλες του τένις μέσα στο στεγνωτήριο με παπλώματα, μαξιλάρια και άλλα κλινοσκεπάσματα, θα τα βοηθήσετε να παραμείνουν όμορφα και αφράτα. Επίσης, θα τα βοηθήσετε να στεγνώσουν πιο γρήγορα. Φυσικά, βεβαιωθείτε ότι είναι καθαρές οι μπάλες του τένις.
#11 Ρίξτε καφέ ή τσάι στα μαύρα ρούχα
Pixabay / PDPics
Φυσικά, θα πρέπει να το κάνετε μόνο με τα μαύρα ρούχα. Σύμφωνα με το wikiHow, προσθέτοντας 2 φλιτζάνια ενός ροφήματος από τα παραπάνω, θα βοηθήσετε να διατηρήσουν τη φυσική χρωστική τους ουσία και θα αναβιώσετε το αρχικό τους χρώμα.
#12 Χρησιμοποιήστε μαγειρική σόδα και ξύδι, για να καθαρίσει το πλυντήριο
Pixabay / ErikaWittlieb
Δεν πρέπει να ξεχνάτε πως τα ρούχα που πλένετε αφήνουν πίσω τους μερικά υπολείμματα βρωμιάς. Σύμφωνα με το Apartment Therapy, μπορείτε να κάνετε μια κενή πλύση με μαγειρική σόδα και ξύδι, για να αναζωογονήσετε το πλυντήριό σας. Αν πιστεύετε πως είναι απαραίτητο, χρησιμοποιήστε μια παλιά οδοντόβουρτσα ή μερικές μπατονέτες αφτιών και καθαρίστε τα κενά μέσα στον κάδο του πλυντηρίου.
Περισσότερα θέματα για το σπίτι εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)