Απίστευτες χρήσεις του στοματικού διαλύματος που θα βελτιώσουν την καθημερινότητά σας

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0


Οι περισσότεροι πιστεύουμε πως τα στοματικά διαλύματα χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για πλύσεις στόματος και για την κακή αναπνοή, η πραγματικότητα είναι όμως ότι ο εφευρέτης τους είχε περισσότερα σχέδια γι’ αυτά στο μυαλό του. Το στοματικό διάλυμα αναπτύχθηκε, όπως τα ξέρουμε, το 1879 κι αρχικά εφαρμόστηκε ως χειρουργικό αντισηπτικό, αν και μεταγενέστερα είχες κι άλλες χρήσεις. Είναι γνωστό, πως αρχικά δεν κυκλοφόρησε στο εμπόριο για την κακή αναπνοή του στόματος, μέχρι τη δεκαετία του 1970.
Ο λόγος για τον οποίο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα στοματικά διαλύματα με διάφορους δημιουργικούς τρόπους είναι επειδή περιέχουν χρήσιμα συστατικά, όπως θυμάρι, ευκάλυπτο, μέντα κι αλκοόλ. Παρακάτω διαβάστε μερικές από τις πιο γνωστές εναλλακτικές χρήσεις τους.
1. Τρίψτε με αυτό τις μασχάλες
Αν ποτέ ανοίξετε το ντουλαπάκι με τα καλλυντικά και διαπιστώσετε πως το αποσμητικό έχει τελειώσει, μην πανικοβληθείτε, έχουμε την τέλεια λύση για σας. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι βρέξτε με λίγο στοματικό διάλυμα ένα κομμάτι βαμβάκι και απαλά τρίψτε με αυτό τις μασχάλες σας. Το στοματικό διάλυμα θα σας βοηθήσει να καταπολεμήσετε την κακοσμία στις μασχάλες όταν δεν ξέρετε τι άλλο να κάνετε.
2. Βάλτε τα πόδια σε λεκάνη με στοματικό διάλυμα
Αν ταλαιπωρείστε από μύκητες στα νύχια των ποδιών, για μια ακόμη φορά το στοματικό διάλυμα είναι η λύση. Ετοιμάστε ένα ποδόλουτρο με αυτό και αφήστε τα δάχτυλα των ποδιών σας να μουλιάσουν στη λεκάνη για μισή ώρα. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε λευκό ξύδι για ιδιαίτερα δύσκολες περιπτώσεις.
3. Καθαρίστε με αυτό τη λεκάνη της τουαλέτας
Το στοματικό διάλυμα μπορεί να καθαρίσει και να αρωματίσει τη λεκάνη της τουαλέτας. Απλά ρίξτε μια μικρή ποσότητα από πάνω και χρησιμοποιώντας μια βούρτσα τουαλέτας τρίψτε την επιφάνεια. Εκτός από το ότι θα καθαρίσει την τουαλέτα σας, θα της δώσει επίσης λάμψη και άρωμα φρεσκάδας.
4. Τρίψτε με αυτό τις περιοχές του δέρματος που νιώθετε κνησμό
Μπορεί να σας φαίνεται παράξενο, αλλά το στοματικό διάλυμα είναι κατάλληλο να εφαρμοστεί σε περιοχές του δέρματος που νιώθετε φαγούρα ή σε τσιμπήματα από παράσιτα, ώστε να ανακουφιστείτε από τα συμπτώματα. Οι ειδικοί συστήνουν ιδιαίτερα τη χρήση του για τη φαγούρα μετά από επαφή με δηλητηριώδη κισσό ή δηλητηριώδη βελανιδιά.
5. Απλώστε το στα μαλλιά σας
Στο παρελθόν τα στοματικά διαλύματα διατέθηκαν στην αγορά ως ένας τρόπος για την αντιμετώπιση της πιτυρίδας. Αν θέλετε να το δοκιμάσετε, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να ρίξετε λίγη ποσότητα στοματικού διαλύματος στο τριχωτό της κεφαλής και να κάνετε μασάζ. Τυλίξτε τα μαλλιά σας με μια πετσέτα και ξεπλύνετε, αφού το έχετε αφήσει να κάνει τη δουλειά του.
6. Πλύντε με αυτό το σκυλί σας
Αντί να χρησιμοποιήσετε επικίνδυνες για την υγεία του κατοικιδίου σας χημικές ουσίες, όπως σπρέι ψύλλων και άλλα παρόμοια αντιπαρασιτικά προϊόντα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στη θέση τους το στοματικό διάλυμα. Για να το εφαρμόσετε, αναμείξτε με αυτό το σαμπουάν όταν του κάνετε μπάνιο ή αραιώστε το με νερό. Εναλλακτικά, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σαν σπρέι.
7. Πλύντε με αυτό το πρόσωπό σας
Ένας φίλος μου δυσκολευόταν να αντιμετωπίσει την ακμή, κι αφού δοκίμασε τα πάντα στην αγορά, αποφάσισε να δώσει μια ευκαιρία στο στοματικό διάλυμα. Αργότερα, έμεινε πολύ ικανοποιημένος με τα αποτελέσματα. Έπλενε το πρόσωπό του με λίγη ποσότητα στοματικού διαλύματος δύο φορές τη μέρα, μια το πρωί και μια λίγο πριν τον ύπνο.
8. Ρίξτε στοματικό διάλυμα στην θήκη της οδοντόβουρτσας
Όπως όλοι γνωρίζουμε, το στοματικό διάλυμα χρησιμοποιείται για την καταπολέμηση των μικροβίων στο στόμα. Αυτό που ίσως δεν ξέρετε είναι ότι μπορεί επίσης να σκοτώσει τα μικρόβια που παραμένουν στην οδοντόβουρτσά σας. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να γεμίσετε το ποτήρι που τοποθετείτε την οδοντόβουρτσα ή τη θήκη της με λίγη ποσότητα στοματικού διαλύματος και να την αφήστε εκεί να μουλιάσει. Δύο ώρες είναι αρκετές για να γίνει η δουλειά.
9. Ψεκάστε με αυτό την οθόνη του υπολογιστή σας
Μπορεί να σας φαίνεται απίστευτο, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στοματικό διάλυμα για να καθαρίσετε την οθόνη του υπολογιστή ή της τηλεόρασής σας. Πάρτε ένα πανί και ένα μπουκαλάκι σπρέι και γεμίστε το με στοματικό διάλυμα. Έτσι, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να σκουπίσετε δακτυλικά αποτυπώματα και ανεπιθύμητα ίχνη πάνω στην επιφάνεια της οθόνης. Ένα επιπλέον πλεονέκτημα αυτής της μεθόδου είναι η μυρωδιά μέντας που αφήνει, σε αντίθεση με τις «χημικές οσμές» που συχνά συνοδεύουν τα υπόλοιπα προϊόντα καθαρισμού.
10. Ραντίστε με αυτό τα σκουπίδια
Όλοι ξέρουμε πως τα σκουπίδια στην κουζίνα μυρίζουν απαίσια. Έτσι, για να το αποφύγουμε, πριν αρχίσουμε να ρίχνουμε σκουπίδια στην σακούλα απορριμμάτων, τοποθετήστε στο κάτω μέρος της μια χαρτοπετσέτα εμποτισμένη με στοματικό διάλυμα. Αυτό θα κρατήσει στη σακούλα ένα φρέσκο άρωμα μέντας.
Περισσότερα χρήσιμα θέματα εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)