Πώς να φτιάξετε μόνοι σας πασχαλινές λαμπάδες

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0

Θα φτιάξουμε χειροποίητες πασχαλινές λαμπάδες, χρησιμοποιώντας απλά υλικά, τη φαντασία μας. Είναι ευκαιρία να κάνουμε δώρο στα αγαπημένα μας πρόσωπα κάτι που φτιάξαμε μόνοι μας.

Θα χρειαστούμε                                                             
  • κεριά λεπτά και χοντρά στο κλασικό μέγεθος σε διάφορα χρώματα για να κάνουμε και συνδυασμούς.
  • Ένα πιστολάκι σιλικόνης
  • Χρωματιστές κορδέλες και υφάσματα
  • Αποξηραμένα λουλούδια σε διάφορα μεγέθη
  • Διακοσμητικά αντικείμενα κατά προτίμηση πασχαλινά

Διαδικασία κατασκευής
Βήμα 1
Θα πάρετε 2 λεπτές λαμπάδες σε 2 διαφορετικά χρώματα τα οποία θα ταιριάζουν μεταξύ τους. Για παράδειγμα καφέ με πορτοκαλί, λευκό με ρόζ, λευκό με γαλάζιο προτιμήστε χρώματα που σας αρέσουν.
Βήμα 2
Με το πιστολάκι της σιλικόνης  θα κολλήσετε τις δύο λαμπάδες κατά μήκος. Ανάλογα τα χρώματα τους θα διαλέξετε και τις κορδέλες. Θα πάρετε μια κορδέλα και θα την τυλίξετε κατά μήκος ξεκινώντας από το πάνω μέρος της λαμπάδας και τη μία άκρη της κορδέλας θα την κολλήσετε με την σιλικόνη πάνω στην λαμπάδα. Θα κάνετε την ίδια διαδικασία αλλά θα ξεκινάει από την βάση της λαμπάδας.
Βήμα 3
Αφού έχουμε ντύσει τις λαμπάδες με τις κορδέλες θα τις διακοσμήσουμε χρησιμοποιώντας τα αποξηραμένα λουλούδια ή τα διακοσμητικά. Αν επιλέξετε τα λουλούδια μπορείτε να φτιάξετε ένα μικρό μπουκετάκι, το οποίο θα κολλήσετε με τη σιλικόνη και μπορείτε να το δέσετε με μια κορδέλα γύρω από την λαμπάδα (για να είναι πιο σταθερό)
Βήμα 4
Αν διαλέξετε τα διακοσμητικά μπορείτε λίγο πιο πάνω από την μέση της λαμπάδας να τυλίξετε ένα κομμάτι ύφασμα σαν βάση, και πάνω του θα κολλήσετε ένα διακοσμητικό. Το ίδιο θα κάνετε πιο κάτω από την μέση της λαμπάδας ώστε να βγει συμμετρικό. Αν  θέλετε να χρησιμοποιήσετε ένα πιο μεγάλο διακοσμητικό με την ίδια διαδικασία στη μέση της λαμπάδας.
Τα ίδια βήματα θα χρειαστείτε αν χρησιμοποιήσετε τα χοντρά κεριά. Αφήστε την φαντασία σας ελεύθερη και φτιάξτε όμορφα δώρα για τα αγαπημένα σας πρόσωπα.
 Καλή επιτυχία!
     


Περισσότερες κατασκευές εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)