Κάντε το τεστ ανάπτυξης για μωρά 11-15 μηνών και δείτε αν το παιδί σας αναπτύσσεται φυσιολογικά

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0



Είναι γνωστό ότι όταν κάτι μας ανησυχεί για την ανάπτυξη του παιδιού μας, σήμερα υπάρχει τρόπος να πάρουμε μια έγκυρη γνώμη κάνοντας μια αναπτυξιακή εξέταση.

Τι είναι ο αναπτυξιακός έλεγχος 11-15 μηνών;
Ο αναπτυξιακός έλεγχος πραγματοποιείται από τον κ. Στέλιο Μαντούδη, Αναπτυξιακό Εργοθεραπευτή στο αναπτυξιακό κέντρο mandou και εξετάζει όλους τους τομείς ανάπτυξης ενός παιδιού. Πρόκειται για μια διαδικασία που μας δίνει σημαντικά στοιχεία για τον ρυθμό με τον οποίο εξελίσσεται η ανάπτυξη ενός παιδιού. Οι τομείς που εξετάζονται είναι: o κινητικός, ο κοινωνικός, τομέας λόγου και ομιλίας και αυτοεξυπηρέτησης. Μας βοηθά να εντοπίσουμε την αναπτυξιακή ηλικία του παιδιού σε σχέση με τη χρονολογική του ηλικία.
Σε πολλές περιπτώσεις όμως δεν χρειάζεται πάντα να απευθυνθούμε στον ειδικό. Οι γονείς και η μητέρα μπορεί να συμπληρώσει ένα απλό ερωτηματολόγιο, αναπτυξιακό τεστ μόνη στο σπίτι της. Με αυτό τον εύκολο τρόπο μπορεί να ελέγχει από μόνη της την εξέλιξη της ανάπτυξης του παιδιού της.
Για αυτό τον σκοπό ο κ. Στέλιος Μαντούδης, Αναπτυξιακός Εργοθεραπευτής μαζί με την επιστημονική του ομάδα από το αναπτυξιακό κέντρο mandou δημιούργησαν μια σειρά από 8 ερωτηματολόγια, τεστ ανάπτυξης για γονείς. Είναι σχεδιασμένα ανά τρίμηνο αρχίζοντας από τους 3- 6 μήνες και ολοκληρώνονται στους 33 -36 μήνες που θα συμπληρώνονται από την μητέρα και θα αξιολογούνται από τον παιδίατρο.
mandou atest
Το μωρό 11-15 μηνών
Τα αναπτυξιακά ορόσημα στην ηλικία 11 έως 15 μηνών
Το μωρό σας μπορεί να κάνει πράγματα που θα σας συναρπάσουν! Από το πιο απλό, να ανοίξει ένα μικρό κουτάκι, μέχρι να χτυπάει παλαμάκια! Μπορεί πλέον να μασάει φρούτα όπως μια μπανάνα - μπισκότα και να περπατά ανεξάρτητα! Κάντε τις χειρονομίες όπως «γεια, αντίο» και θα παρατηρήσετε ότι θα σας ανταποδώσει!
Σε αυτή την ηλικία είναι σημαντικό το παιδί μας να δείχνει ξεκάθαρη επικοινωνιακή συμπεριφορά να συνεργάζεται με τους γονείς να παίζει μαζί τους και να ανταποκρίνεται πάντα όταν το φωνάζουν.
Μπορείτε τώρα να κάνετε μόνοι σας το τεστ ανάπτυξης και να δείτε πόσα αναπτυξιακά ορόσημα έχει κατακτήσει το μωρό σας!
Στέλιος Μαντούδης
Αναπτυξιακός Εργοθεραπευτής
Επιστημονικά Υπεύθυνος των Αναπτυξιακών Κέντρων Mandou
Περισσότερα θέματα για γονείς εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)