Ο υπουργός Παιδείας για όλες τις αλλαγές στην εκπαίδευση

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0


Ο υπουργός Παιδείας στον realfm και τον Νίκο Χατζηνικολάου για όλες τις αλλαγές στην εκπαίδευση
Σε βάθος τριετίας η Γ΄ λυκείου θα ενισχυθεί με περισσότερες ώρες και λιγότερα μαθήματα δήλωσε από το στούντιο του realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, σε μία εφ όλης της ύλης συνέντευξη. Ο κ. Γαβρόγλου τόνισε ότι το υπουργείο προωθεί εθνικό σύστημα επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών.
Μιλώντας για τον σχεδιασμό της κυβέρνησης να μετατραπεί σε 14ετής η υποχρεωτική εκπαίδευση ο κ. Γαβρόγλου επεσήμανε: «Τι λέμε τώρα εμείς; Σε μία 4ετία να γίνει 14χρονη, δεν μπορεί να γίνει από τον Σεπτέμβριο. Αρα να πούμε: πρώτα η Α’ Λυκείου, μετά η Β’ Λυκείου και μετά η Γ’ Λυκείου μαζί με τα δύο προσχολικά. Αυτό είναι το σχέδιο. Το σχέδιο είναι απολύτως ρεαλιστικό γιατί είμαστε από τις χώρες με τη μικρότερη μαθητική διαρροή από το γυμνάσιο στο λύκειο. Αρα, εκεί, παρόλο που έχουμε κάνει τους υπολογισμούς μας, είναι εντελώς διαχειρίσιμο το κόστος».
Ο υπουργός Παιδείας αναφερόμενος σε όσους δεν πληρούν τις προϋποθέσεις και λειτουργούν στο χώρο των ιδιωτικών ΙΕΚ, υπογράμμισε πως θα επιβληθούν κυρώσεις καθώς όπως είπε κανείς δεν μπορεί να παίζει με τα όνειρα των παιδιών.
«Πράγματι υπάρχουν ιδιωτικά ΙΕΚ τα οποία είναι αξιοζήλευτα και υπάρχουν ιδιωτικά ΙΕΚ που είναι, δεν θέλω να τα χαρακτηρίσω, μία κατάσταση εντελώς ανεξέλεγκτη», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Γαβρόγλου και πρόσθεσε: «Δεν μπορεί οποιοσδήποτε θεσμός να παίζει με τα όνειρα παιδιών, πάνε εκεί, πληρώνουν, προφανώς, στα ιδιωτικά ΙΕΚ και δεν μπορεί να είναι ξέφραγο αμπέλι. Αυτό είναι μία προειδοποίηση προς κάθε κατεύθυνση».

Περισσότερα εκπαιδευτικά νέα εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)