ΤΑΣΕΙΣ

ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

ΥΛΙΚΟ

ΒΙΝΤΕΟ

22/6/17

5 ηλεκτρικές συσκευές που καταναλώνουν ρεύμα ακόμα και κλειστές

Το ξέρατε ότι οι οικιακές ηλεκτρικές συσκευές σας μπορεί να έχουν «κρυφή» ζωή και να συνεχίζουν να λειτουργούν, ακόμα κι όταν εσείς έχετε πατήσει το κουμπί της απενεργοποίησης; Οι ειδικοί παρουσιάζουν τις πιο... ύπουλες συσκευές σχετικά με την κατανάλωση του ρεύματος.

Φορτιστής χωρίς συνδεδεμένο τηλέφωνοΟι φορτιστές που αφήνονται στην πρίζα, συνεχίζουν να καταναλώνουν ενέργεια, ακόμα κι όταν δεν χρησιμοποιούνται. Ωστόσο, αυτή είναι ελάχιστη και δεν βλάπτει την τσέπη μας όσο τα υπόλοιπα, που θα δείτε παρακάτω.

Τηλεοπτικός ψηφιακός δέκτηςΜπορεί να κλείσατε την τηλεόραση, τον ψηφιακό δέκτη, όμως τον κλείσατε; Γιατί αν δεν τον κλείσατε και απλά τον έχετε αφήσει σε κατάσταση stand by, λάβετε υπ’όψιν ότι αυτό σας κοστίζει περίπου 5 φορές περισσότερο από το να τον απενεργοποιήσετε εντελώς.

ΤηλεόρασηΚαι η τηλεόραση, όμως, αν δεν κλείσει κανονικά από το κουμπί της, παρά μπει σε κατάσταση stand by, από το τηλεκοντρόλ, συνεχίζει να καταναλώνει ενέργεια.

Υπολογιστές και λάπτοπΑκόμα και οι υπολογιστές και τα λάπτοπ που έχουν απενεργοποιηθεί, συνεχίζουν να «δουλεύουν». Γι’αυτό κανονικά θα έπρεπε να βγαίνουν εντελώς από την πρίζα όταν δεν χρησιμοποιούνται.

Συσκευές με χρονοδιακόπτηΤο μικροσκοπικό αυτό ρολογάκι, χρειάζεται ρεύμα για να δουλέψει. Μπορείτε, τουλάχιστον, να βγάζετε τις συσκευές αυτές από την πρίζα όταν λείπετε από το σπίτι για μέρες.

Να τα βγάζω όλα από την πρίζα;

Μπορεί το χρηματικό ποσό που θα γλυτώσετε ετησίως, βγάζοντας εντελώς τις συσκευές σας από την πρίζα όταν δεν τις χρησιμοποιείτε, να μην είναι τεράστιο (κυμαίνεται από 20 έως 40 ευρώ), ωστόσο υπάρχει κανένας λόγος να το σπαταλάτε; Εξάλλου, ειδικά όταν λείπετε για μέρες, βγάζοντάς τις από την πρίζα διασφαλίζετε ότι δεν θα γίνει κάποιο βραχυκύκλωμα που μπορεί να προκαλέσει ακόμα και πυρκαγιά.

Πηγή: brightside.me, mama365.gr
Περισσότερα χρήσιμα θέματα εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

ΤΡΟΠΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

TRANSLATE THIS SITE

 
Copyright © 2018 ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ
Powered byBlogger