Σούπερ δραστηριότητες για τα παιδιά, τώρα που κλείνουν τα σχολεία

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0



Schooooools out for summer! ούρλιαζε προ αμνημονεύτων ο Alice Cooper, «σχολεία τέλος» θα ουρλιάζουν και τα πιτσιρίκια σας εντός ολίγων ημερών.

Τι ακολουθεί; Ένα μεγάλο παιδικό καλοκαίρι γεμάτο δραστηριότητες δημιουργικές, πολύ παιχνίδι και… πλάτσα πλούτσα.

Ποδηλατάδες στην Αττική 

Επιστρέφοντας από τη δουλειά και αφού αφήσετε λίγο να «πέσει» ο ήλιος, πάρτε τα ποδήλατά σας και ξεχυθείτε με τα παιδιά για ορθοπεταλιές. Ασφαλείς και ωραίες διαδρομές είναι η παραλιακή από το ΣΕΦ μέχρι το Φάληρο (μπόνους θέα θάλασσα), η Διονυσίου Αεροπαγίτου από την Ακρόπολη μέχρι το Θησείο μέσω Πλάκας, και το Κτήμα Συγγρού στην Κηφισιά.

Καλλιτεχνικό camp στον Βοτανικό κήπο Διομήδους

Ένα ξεχωριστό camp για παιδιά από 5 έως 12 ετών, κάτω από την μαγική μπαγκέτα των Μορφών Έκφρασης του Θωμά Κινδύνη, θα χαρίσει στα παιδιά από τις 16 Ιουνίου έως τις 14 Ιουλίου, μια ξεχωριστή επαφή με τη Φύση αλλά και την Τέχνη. το πρόγραμμα του camp, υλοποιείται από την καλλιτεχνική και εκπαιδευτική ομάδα των Μορφών Έκφρασης, ενώ θα υπάρχουν επιπλέον 2 τουλάχιστον συντονιστές που θα φροντίζουν για κάθε ανάγκη των παιδιών κατά την διάρκεια των προγραμμάτων. Τα παιδιά χωρίζονται σε μικρά ηλικιακά γκρουπ (10-15 ατόμων), τα οποία ακολουθούν τις ιδιαιτερότητες της ηλικίας της κάθε ομάδας. Το κόστος συμμετοχής για 1 εβδομάδα ξεκινά από 80€. Περισσότερα εδώ

Καλοκαίρι στην πόλη με το ΙΜΕ

Για ακόμα μια χρονιά η εναλλακτική θερινή κατασκήνωση του Ελληνικού Κόσμου προσφέρει στους μικρούς κατασκηνωτές της δημιουργική απασχόληση, ψυχαγωγία και πολύ παιχνίδι καθ' όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού. Για δέκα ολόκληρες ημέρες τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε μία «εναλλακτική κατασκήνωση», στους χώρους του Ελληνικού Κόσμου. Από νωρίς το πρωί έως το απόγευμα οι μικροί κατασκηνωτές συμμετέχουν σε δραστηριότητες και παιχνίδια που συνθέτουν ένα πολυθεματικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα, από νωρίς το πρωί έως το απόγευμα. Τα παιδιά προγευματίζουν και γευματίζουν και έχουν τη δυνατότητα να ανακαλύψουν τις εκθέσεις, τις προβολές στη Θόλο Εικονικής Πραγματικότητας και όλες τις δραστηριότητες του Ελληνικού Κόσμου ανάλογα με την ηλικία τους. Το κόστος για κάθε παιδί είναι 290€ ανά δεκαήμερο. Περισσότερες πληροφορίες εδώ. 

Καλοκαίρι με το Arkki στο Ίδρυμα Θεοχαράκη

Το πιο πρωτοποριακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Ευρώπης, που ήρθε στην Ελλάδα από την Φινλανδία, συνεχίζει τη δράση του και το καλοκαίρι στο Ίδρυμα Θεοχαράκη, για παιδιά ηλικίας από 6 έως 13 ετών. Στα εργαστήρια του Αrkki, τα παιδιά -με άξονα το Αρχιτεκτονικό παιχνίδι- πειραματίζονται, σχεδιάζουν και ανακαλύπτουν τις κλίσεις και τα ταλέντα τους. Όλα τα προγράμματα ενδυναμώνουν την τρισδιάστατη αντίληψη, τη μαθηματική σκέψη και τις δεξιότητες επικοινωνίας. Οι καλοκαιρινοί κύκλοι ξεκινούν από τις 19 Ιουνίου. Κάθε κύκλος είναι αυτοτελής και ολοκληρώνεται σε 4 διδακτικές ώρες, δύο φορές την εβδομάδα. Το κόστος συμμετοχής για κάθε κύκλο είναι 40€. Περισσότερα εδώ. 

Υπαίθρια παιχνίδια στην Τεχνόπολη

Το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου έχει ήδη ανοίξει τις πύλες του και γεμίζει τις Κυριακές των παιδιών με δημιουργικά εργαστήρια, φέρνοντάς τα σε επαφή με την τέχνη και τον πειραματισμό. Κάτω απ’ τον ανοιξιάτικο ήλιο, θα φτιάξουν ένα πελώριο έργο τέχνης με τα χέρια τους και τέμπερες που όμως δεν θα μοιάζει πολύ διαφορετικό άμα το κόψουν σε μικρά-μικρά κομμάτια. Θα αναρωτηθούν "Ζωγραφίζουμε μ’ αυτό;" διαλέγοντας μεταλλικά αλλά και ανακυκλώσιμα υλικά ενώ θα πάρουν τους μαρκαδόρους και τις ξυλομπογιές μας για να σχεδιάσουν τί βλέπουν από το Sky Walk, το υπερσύγχρονο action park που βρίσκεται στην Τεχνόπολη, παίζοντας με το φως και τις σκιές. Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 4€/παιδί. Σημειώστε επίσης ότι στον ίδιο χώρο διοργανώνεται και φέτος το Summer Camp του Μουσείου Φωταερίου. 

… και τα μπάνια του παιδιού!

Σε απόσταση μιας ώρας από την Αθήνα, ο Χάρακας (στην Κερατέα) ή το Προσήλι (στο Πόρτο Γερμενό) είναι δύο όμορφες αμμουδερές παραλίες με πεντακάθαρα νερά, ιδανικές για οικογένειες. Αν δεν θέλετε να απομακρυνθείτε πολύ, η πλαζ μπροστά από το Balux στα Αστέρια Γλυφάδας, η δημοτική πλαζ της Βουλιαγμένης και η πλαζ μπροστά από το Nalu, στο Καλαμάκι είναι ό,τι πρέπει για τα πρώτα καλοκαιρινά τους μπάνια. 

Ν. Γ., in2life.gr


Περισσότερες δραστηριότητες για παιδιά εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)